Ultima oră

Folkista Magda Puskas va aniversa 30 de ani de la debutul în cadrul Cenaclului „Flacăra”

Miercuri, 16 noiembrie, iubitorii muzicii bune se pot delecta cu un specatcol folk organizat pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”, de la ora 19. Invitata specială a serii este cunoscuta interpretă Magda Puskas

Mondial

 

Miercuri, 16 noiembrie, iubitorii muzicii bune se pot delecta cu un specatcol folk organizat pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”, de la ora 19. Invitata specială a serii este cunoscuta interpretă Magda Puskas, fostă membră a formaţiei „Partaj” şi autoarea a unor mari hituri ale muzicii folk, precum „Taina” sau „La o cană cu vin”. Magda Puskas va aniversa la Lugoj trei decenii de la debutul său, în anul 1981, în cadrul Cenaclului „Flacăra”.
Alături de Magda Puskas, la Lugoj vor mai concerta botoşeneanul stabilit pe meleaguri timişorene Vasile Mardare (cântă din 1990 la Cenaclul „Totuşi, iubirea”), reşiţeanul Cristian Buică, binecunoscut lugojenilor din cadrul serilor de vară de la „taifasuri”, făgeţeanul George Popovici, alături de lugojenii Cezar Costescu şi Vasile Gondoci, ultimul fiind şi organizator al spectacolului. „Seara de muzică folk de miercuri, 16 noiembrie, va dura cam trei ore şi este adresată în special tinerilor, care sper să redescopere această minunată muzică. Cred că, la ora spectacolului, vor fi 200 de tineri în sală”, ne-a declarat cantautorul Vasile Gondoci. Biletele de intrare la concertul folk din 16 noiembrie costă 10 lei şi se găsesc la casieria Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”.

Hituri de mare succes: „Taina” şi „La o cană cu vin”. Magda Puskas, invitata specială a concertului de la Lugoj, s-a născut la Reghin, în 14 ianuarie 1961. Şi-a început activitatea muzicală încă din anii de liceu, făcând parte dintr-un grup de folk  al şcolii, numit „Artemis”. După terminarea liceului, această trupă s-a destrămat, dar din ea s-a născut, în anul 1981, un nou grup format din Magda Puskas şi fosta sa colegă, Sorina Bloj. Cele două au continuat să cânte în cadrul Clubului Tineretului din Reghin, sub numele „Ecoul”. Această colaborare s-a fructificat cu câteva piese de mare succes, cântate în turneele susţinute alături de Cenaclul „Flăcara”: „La o cană cu vin”, „Din copilărie”, „Ardealul”, „Taina”. După încheierea colaborării cu Sorina Bloj, Magda Puskas şi-a adus aportul muzical în Cenaclul „Flacăra” alături de Tatiana Stepa, sub numele de „Partaj”, cântând împreună „Desculţ prin zăpadă”, „Creion”, „Partaj”, precum şi vechile hituri ale „Ecoului”. După 1989, Magda Puskas şi-a continuat activitatea în Cenaclul “Totuşi iubirea”. S-a implicat activ în resuscitarea folk-ului românesc de după anul 2000.
În prezent o putem vedea pe scena festivalului „Folk You!” sau la diferitele concerte pe care le susţine în ţară. Cântă fie în recitaluri solo, fie acompaniată de artişti precum Ioan Onişor, Florin Radu Ştefan sau Tcha Limberger. Între anii 2006 şi 2007, Magda s-a ocupat cu realizarea şi prezentarea emisiunii „În căutarea folkului pierdut”, la Orizont TV din Baia Mare. A continuat munca începută la televiziunea regională One Tv Transilvania, prin producerea, realizarea şi prezentarea emisiunii „Gama Folk Major”. Actualmente, Magda Puskas concertează constant în Ardeal, dar şi în cluburile de folk din capitală.

{jathumbnail off images=”images/Stiri/sitenou/puskas.jpg”}

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.