Ultima oră

FitLugoj – Mișcare, rezultate, profesionalism și multă distracție

De cele mai multe ori, așteptările de la o sală de sport includ rezultate vizibile, antrenori specializați și implicați, precum și o atmosferă primitoare și distractivă care să te motiveze în atingerea obiectivelor. Andrada Neacșu Gribincea este manager, instructor și inițiatoare a sălii FitLugoj.

De 4 ani de zile făurește trupuri și zâmbete în sala FitLugoj.

“FitLugoj îmi oferă șansa de a crea zâmbete în jurul meu și de a le primi în dar drept mulțumire pentru efortul depus. Este o bucurie de nedescris când un om intră în sală trist și obosit, și pleacă după o oră cu zâmbetul pe buze și plin de energie”, ne spune Andrada.

Instructorul de fitness de astăzi a fost atrasă de sport încă de mică, urmând cursuri de balet timp de 5 ani în cadrul Școlii de Artă din Lugoj. Și-a aprofundat mai târziu studiile în domeniu, absolvind Facultatea de Balneo-Fizio-Kinetoterapie a Universității din Timișoara, Facultatea de Educație Fizică și Sport “Vasile Goldiș” din Arad și obținând titulatura de masterand în Managementul Organizațiilor Activităților Sportive și de Turism în cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Sala FitLugoj a ajutat-o să descopere adevăratele valori ale vieții atât din punct de vedere spiritual cât și profesional: “Îmi oferă șansa de a comunica cu oamenii, de a-i susține și îndruma în călătoria lor spre o viață mai sănătoasă și un corp mai frumos.”

Pierderea în greutate, tonifierea musculară, îmbunătățirea dispoziției psihice și reducerea stresului sunt printre principalele beneficii ale orelor din cadrul sălii FitLugoj. Puțin știu, însă, că aceste antrenamente au numeroase beneficii pentru sănătatea și viața omului:

  • cresc randamentul sistemului respirator și cardiovascular
  • întăresc mușchiul inimii
  • îmbunătățesc circulația sangvină prin reducerea depunerilor de colesterol
  • micșorează presiunea sangvină
  • corectează postura și echilibrul
  • măresc cantitatea de oxigen din sânge
  • măresc flexibilitatea reducând riscul de accidentări

Eficiența tuturor activităților aerobice este determinată de anumiți factori pentru a slăbi sănătos, în timp și pentru o perioadă îndelungată:

  • Frecvența antrenamentelor (între 2 și 5 ședințe/săptămână)
  • Intensitatea antrenamentelor (între 55 și 60 de minute)
  • Durata antrenamentelor (minim 3-4 luni pentru rezultate vizibile)

Drept mărturie stau rezultatele obținute de clientele fidele ale sălii FitLugoj care susțin că:

“Pentru mine Zumba este un stil de viață. Îmi programez întreaga săptămână în jurul orelor de Zumba. Este deja parte din viața mea, alături de familie și servici.” A.B.

“Dacă nu ar fi fost orele de Zumba, aș fi trecut mult mai greu peste perioada post divorț” S.M.

“Îmi planific concediul în așa fel încât să nu pierd prea multe ore de antrenament”, A.L.

V-am făcut curioși?

În acest caz trebuie să știți că sala FitLugoj vă pune la dispoziție o varietate de tipuri de antrenament susținute de instructori autorizați în domeniul sportului, al fitnessului și gimnasticii de recuperare, dar și condiții optime de antrenament cu aparatură profesională.

Andrada ne dezvăluie câteva detalii despre fiecare instructor și clasă în parte.

Zumba Fitness este un program antrenant care combină pași de dans cu exerciții de fitness pe ritmuri latino și internaționale. Antrenamentele sunt susținute chiar de către Andrada, care afirmă că “Zumba Fitness te binedispune, antrenamentele te fac să zâmbești, muzica te face să uiți de probleme, ești înconjurat de oameni frumoși și te poți bucura de o altă modalitate de a te exprima. La Zumba Fitness uiți, de fapt, că faci sport, ora trece fără să îți dai seama, ai rezultate, ești plin de energie și mult mai încrezător în propria persoană”.

Un program mai lejer, pentru începători și seniori, este Zumba Dance care combină pași simpli de dans grecesc, sârbesc, rusesc, românesc dar și latino în coregrafii ușor de urmat de către toți participantii pe o muzică ce nu poate decât să îți ăncânte simțurile. Doamna Profesoară Oltea Neacșu, absolventă a Universității de Vest din Timișoara, absolventă a Școlii de Artă, secția instructor-dans, Timișoara precum și a secției de interpret-dans în cadrul aceleiași instituții, este cea mai recomandată pentru a vă călăuzi pașii în ritmuri care vă pun simțurile în mișcare.

Nu ne oprim aici pentru că Alina Drăgoi, instructor de fitness autorizat de către Federația Română de Fitness și Culturism, vă așteaptă să experimentați clasa de Body Fit, o combinație de exerciții cardio cu exerciții de fitness care solicită musculatura întregului corp pentru rezultate vizibile și rapide.

Un tip de antrenament relativ nou și mai puțin cunoscut, este TRX Suspension Training, o combinație de Interval Training, Forță și Cardio. Clasele de TRX sunt susținute și atent pregătite de Tabita Truta, absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest, Timișoara. Tabita este, de asemenea, Instructor de Fitness-Aerobic acreditat de către Școala Fitness Scandinavia la care se adaugă cursul de Personal Trainer în București. Antrenamentul TRX îți antrenează întreaga musculatură, deoarece corpul este suspendat și își folosește propria greutate în diverse planuri de înclinare.

Pentru cei pasionați de lupte și arte marțiale, Step-On-Tae-Bo vă va stârni cu siguranță interesul, pentru că utilizează elemente specifice din box, arte marțiale și aerobic, oferind un antrenament intens pentru corp și minte.. Fiind practicantă de arte marțiale încă de mică, Tabita vă va supraveghea cu grijă antrenamentele pentru a obține rezultatele dorite.

Ultima opțiune, dar nu și cea din urmă, este îndrăgitul antrenament Pilates sub atenta îndrumare a Andradei. Pilates este o alegere excelentă în special pentru persoanele cu probleme sau diverse afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale sau a spatelui, cum ar fi scolioza, cifoza etc. Sesiunile încep cu exerciții de respirație, apoi continuă cu exercițiile pentru  toate grupele mari musculare. Acestea sunt urmate de stretching, pentru detensionarea zonelor și evitarea febrei musculare.

Este lesne de înțeles că FitLugoj este o echipă de specialiste în domeniul sportului și al fitnessului, dar mai ales implicate și interesate de a-i ajuta pe toți cei care caută o schimbare în viața lor. Mai multe detalii puteți obține vizitând sala Fitugoj de pe strada Bucegi Nr. 2 din Lugoj (lângă cofetăria Adina și Cristi) sau la telefon: 0720 313 246. Noutățile și activitățile FitLugoj sunt frecvent postate pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FITLUGOJ.BeFit/.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*