"> Firma lugojeană A&O, apreciată la nivel european | Redesteptarea

Firma lugojeană A&O, apreciată la nivel european

 Firma lugojeană A&O, apreciată la nivel european

Firma lugojeană A&O s-a bucurat de aprecieri unanime la evenimentul european TEN-T 2018 din Slovenia.

Desfășurat în perioada 25-27 aprilie în capitala statului ex-jugoslav, Ljubliana, TEN-T Days a fost un summit destinat să pună bazele unui transport inteligent, sustenabil și mai sigur pe continentul european.

Firma lugojeană A&O (Ausnit, Olariu și Asociații) a reprezentat România, având un stand propriu.

Este prima firmă din România care a implementat un proiect Connecting Europe Facility (CEF). Parcarea securizată AOL de pe centura Lugojului este cea mai mare și mai sigură din estul Europei.

”Investiţia de la Lugoj (5 milioane de euro, dintre care 85% oferiți de Comisia Europeană) include şi un soft de management al parcării, cu ajutorul căruia accesul şi ieşirea din parcare se vor face controlat. Softul va scana inclusiv faţa şoferului şi numerele de înmatriculare de la capul tractor şi de la remorcă, astfel încât din parcare să poată ieşi doar şoferul care a intrat. De asemenea, proiectul include şi dezvoltarea unei aplicaţii cu ajutorul căreia şoferii de TIR pot vedea oricând câte locuri sunt în parcare, dar şi timpul în care vor ajunge în parcare”, spunea la inaugurare Gabriel Olariu, CEO al firmei lugojene.

Standul firmei A&O a fost apreciat de personalități precum Violeta Bulc – comisar european pentru transport și mobilitate, Corina Crețu – comisar european pentru politici reginale, Henrik Hololei – director general al Direcției EU pentru mobilitate și transport și Lucian Șova – ministrul român al Transporturilor.

Comisarul european Corina Crețu a declarat: ”Am vizitat astăzi la conferința Zilele TEN-T 2018, de la Ljubljana, standul României unde m-am bucurat să văd primul proiect finanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF): o parcare securizată de camioane din Lugoj. CEF sprijină implementarea proiectelor de interes european, care vizează dezvoltarea și construcția unor infrastructuri și servicii noi, precum și modernizarea infrastructurilor și serviciilor existente în sectoarele: transport, telecomunicații, energie”.

La TEN-T Days, firma lugojeană a prezentat software-ul inovativ care va face parcările europene mai sigure.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *