Ultima oră

„Finanţele” din Lugoj au un nou şef de luni. Vezi cine este tânărul care preia postul lui Gheorghe Lădariu!

Postul de la Finanţe a rămas vacant după pensionarea lui Gheorghe Lădariu, care a stat pe funcţie 14 ani

MondialDirecţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara a emis un document prin care este pus pe funcţie noul şef al Serviciului Fiscal Municipal Lugoj.

După multe serii de dezbateri interne şi presiuni politice, şefii Finanţelor timişene au decis ca noul responsabil pentru Serviciul Fiscal Municipal Lugoj să fie Cosmin Nichita. De câţiva ani, acesta este directorul economic al Primăriei Lugoj.

nichitaNichita nu a putut fi contactat, însă primarul Francisc Boldea i-a făcut o scurtă caracterizare la solicitarea Redeşteptarea.

„Eu am colaborat bine cu el. E un băiat tânăr. Ce am apreciat la el foarte mult a fost ideea de a aduce fonduri din afară la bugetul local. Sigur, salariul pe care-l are la Primărie este unul mic pentru un tânăr care-şi întemeiază familia”.

Postul de la Finanţe a rămas vacant după pensionarea lui Gheorghe Lădariu, care a stat pe funcţie 14 ani. Din 20 ianuarie, atribuţiile au fost preluate temporar de Liliana Boc. Nichita îşi va prelua noile sarcini începând de luni, 2 martie.. Jobul este într-adevăr unul bine plătit, fostul director încasând aproape 6.000 de lei pe lună.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

21 Comentarii on „Finanţele” din Lugoj au un nou şef de luni. Vezi cine este tânărul care preia postul lui Gheorghe Lădariu!

 1. Nichita nu merita postul de sef la finante doar un angajat de la fisc il putea merita unul cu experienta unul care cunoaste problemele firmelor nu un inchipuit ca acesta care nu o sa se inteleaga cu nici un angajat dar oricum mult timp nu va ramane la finante 100%.

 2. Acest om de o excelenta remarcabila cum spun cei care vor sa spele creierele este doar un oportunist care părăseste in graba corabia, dar nu de tot pentru ca cu ajutorulcelui pentru care a semnat pentru bani intr-o parte si in alta, adică boldea a fost transferat la finante. Altii au iesit in fata au cerut salarii pentru colegi si subordonati, dl nichita nu a facut-o, din contra a mai încasat si indemnizatie de la salprest in conditiile in care pentru cetateni se pregateste scumpirea serviciilor prestate de salprest. Administratiile martinescu si boldea au devalizat banul public, acest domn a fost seful contabil al celor ambilor, deci stimabililor despre ce vorbim aici? Oare actele contabile sunt semnate de portar?

 3. Foarte multa lume isi da pe aici cu parerea despre calitaţile profesionale si umane ale unui om. Cei care nu-l cunosc personal ii asociază imaginea cu a primarului si daca au resentimente fata de primar atunci gasesc de cuviinta sa arunce cu invective si catre el. De cealalta parte cei ce-l cunosc ii subliniaza calitaţile.
  Deşi în general oamenii nu mai cred astazi in competenta, nu mai cred în excelenţă în plan profesional, în verticalitate şi neimplicare politică când totul se face şi se desface cu substrat politic şi cum se intâmpla ca şi persoana mea să fie una care il cunoaşte pot să spun cu mana pe inima ca omul Cosmin Nichita întruneşte toate cele enumerate mai sus şi chiar mai mult decat atat. Este si un om modest şi desi a ocupat cea mai mare pozitie in administraţia lugojeana, în domeniul economic, nu a aparut niciodată în primplan, a preferat să-şi vada de treabă, în anonimat, fapt care dovedeşte ca posedă şi calităţi umane remarcabile.
  E de prisos să înşir aici în vorbe calităţile unui om, pot doar sa va invit, dincolo de partizanat politic şi antipatii personale, sa vedeti ca faptele, mai presus de orice cuvinte vor fi cea mai bună dovadă că în persoana lui Cosmin Nichita a fost ales omul potrivit la locul potrivit. Cei care îl contesta astăzi fara sa stie nimic despre el vor descoperi în scurt timp ca se înseala. Cei care il cunosc vor gasi în activitatea viitoare a tanarului şef nou de la Finanţe Lugoj noi motive de apreciere. Mult suces Cosmin!

 4. Nu inteleg de ce se baga in seama unii frustrati sub umbrela anonimatului? Daca aveti ceva ce nu va multumeste de ce nu iesiti in fata sesizand organele competente si bineinteles răspunzând pt infractiunea de calomnie daca acuzele se dovedesc a fi nefondate? E usor sa arunci ca un las cu noroi in altii in timp ce stai ascuns dupa boscheti… Legat de domnul Nichita sunt convins ca va face treaba buna si cine contesta acest lucru il rog sa vina cu argumente. Ca fost Director Economic in cadrul Primăriei mi se pare normal sa fie cel mai bun candidat pt aceasta functie. Felicitari domnule Nichita si mult succes!

 5. Iuly, Ion, Rodica parca sunteti una si aceeasi persoana…asa sunt ticluite comentarile. Pentru cei care nu stiu, Nichita a deranjat mult in Primarie si in afara ei. Nichita este omul care a pus sechestru pe afacerile lui Bojinus, Blidarius, Olarius, Ambrusus, Gaidosus si tuturor baronilor locali care nu si-au platit datoriile la buget. Cei care comenteaza aici COMENTARIU MODERAT impotriva lui Nichita, cu siguranta ca au avut de suferit :)))

 6. Daca nu stiti salariile din Finante sun FFF mari direct proportional cu Incompetenta (a se vedea pe site -ul ANAF decaratiile de avere). Singura persoana ce a luat concursul de director a fost indepartata de la Lugoj pentru a se face loc ‘competentilor’ . Nu stiu de ce se amina atit descinderea DNA la finante Lugoj, doar se stie activitatea din aceasta Institutie, se cunosc averile multor angajati. Angajarile ‘competentelor’ si detasarile doar pe hirtie pentru a se mari cota de ‘contributie’ a celui mai ‘competent’. Exista la nivelul finantelor Timis clanul Popovici (rude de toate gradele si consateni) ce controleaza bani publici ai judetukui.

 7. Ce noroc pe boldea, la descoperit ANAF-ul pe nichita cel neimplicat politic. Cât de proşti ne credeți să înghițim asemenea mizerii d-le buciu? Din păcate la fel de „capabili şi de neimplicați politic” sunt probabil şi cei de la finanțe Timișoara din moment ce au decis să promoveze o marionetă în loc de un om din sistem. Probabil că Lădariu era singurul profesionist de la finanțe restul nu se pot ridica la nivelul unei asemenea funcții, noroc cu acest nichita. Mai mare ruşinea!

 8. Cica „Numirea vine exclusiv pe fondul competentei sale” ! Competenta in ce? Comparativ cu cine? Cati oameni la fel de competenti sau mult mai competenti sunt in orasul asta? Cum de a fost numit el? S-a organizat un examen, au fost chemati doritorii macar la un interviu? Sau s-o fi numarat „ala-bala-portocala”? Cat de prosti ne credeti? Da,politicul nu are ce cauta in finante, in scoli, in spitale, dar peste tot sunt doar NUMIRI. Pe ce criterii? Politice, evident!

 9. Păcat că dl claudiu buciu vrea sa para un garant al unora sau un denuntator al altora. Dar dl boldea a dat cu pumnul în masă numirea sa a fost politica, asa ca dl buciu dvs sunteti bine informat asa ca nu incercati sa prostiti lugojenii. La puterea pe care o are boldea daca este „sula din coaste” pleca din primărie si nichita cum au plecat si altii. Poate ne spuneti cum de asa capabil s-a platit o lucrare la doua firme, si este doar un exemplu. Asa ca lugojenii nu sunt asa de prosti cum ii cred unii. Si chiar ziarele scriau in urma cu ceva luni ca primaria nu si-a încasat banii, deci cum a adus nichita bani din exterior dle boldea?

 10. Dacă acest nichita era atât de incomod pentru primar, probabil scăpa de el demult, nici decum nu îi dădea ocazia să-i monitorizeze firmele familiei lui şi pe cele ale apropiaților lui. Să fim serioşi, la recomandat fostul director probabil, pe criterii de „competență”.

 11. Sunt convins ca domnul asta va face o noua reforma fiscala! Incepand de luni, „ora exacta” in sistemul fiscal din Romania se va da de la Lugoj! Ce naiba tot vorbiti ca va face numai lucruri bune pentru oras? Ce va face? Va plati cu bani proprii datoriile societatilor? Va eradica evaziunea fiscala? Va executa firmele primarului si ale familiei sale, sau pe cele ale presedintelui CJ ca pe oricare alte firme? Cum va face asta fiind unul de-al lor?

 12. Poate ca fostul director o fi incasat 6000 de lei in vremuri demult apuse, adica pe vremea cand la finante Lugoj era aceasta functie de director si erau asa-zisele stimulente. Unde mai pui ca era si sporul de vechime… Stati linistiti ca un simplu sef de serviciu asa cum va fi Nichita o sa ia mult mai putin. Cat despre numire, daca e numire nu mai are rost sa vorbim. Cel mai corect era sa se organizeze examen, sa aiba si altii posibilitatea sa participe, iar cel mai bun sa castige. Dupa parerea mea, institutia fiscala e ceva aparte. Nu poti lua un carutas si sa-l faci pilot peste noapte pe motivul ca tot conducator este…

 13. pardalian@yahoo.com // 24 februarie 2015 at 18:59 // Răspunde

  Habar nu aveti! De ani de zile, Nichita ii sta in coaste lui Boldea. primarul nu stia cum sa scape de el. Nicita e singurul care s-a opus in Primarie marsaviilor pe care le facea Boldea! daca nu stiti nu va bagati in seamna ca COMENTARIU MODERAT!

 14. Buciu Alexandru Claudiu // 24 februarie 2015 at 18:46 // Răspunde

  Pentru ca Nichita Cosmin imi este PRIETEN,

  Ma simt obligat sa raspund anonimilor care speculeaza pe seama numirii lui in functia de sef al finantelor locale.

  Omul acesta este unul dintre functionarii onesti din primarie. Omul acesta nu a comis nicio ilegalitate cat timp a ocupat functia de director economic, dimpotriva, si-a indrumat colegii intotdeauna spre solutiile legale, indiferent de situatie. Omul acesta nu a fost iubit de sefii lui niciodata, nici de Martinescu, nici de Boldea, dimpotriva, ambii au vrut sa se scape de el. Omul acesta nu a facut politica si nici nu face. Omul acesta nu are prieteni printre oamenii de afaceri din oras si nici printre politicieni.

  Numirea vine exclusiv pe fondul competentei sale, pe fondul unei reforme intemeiata pe lipsa politicului in ANAF. Numirea vine pe fondul celor peste 15 ani in care acesta a colaborat impecabil, din punct de vedere institutional, cu finantele locale, judetene si centrale.

  Acest om a recuperat pentru orasul nostru milioane de lei din TVA, bani pe care i-am fi pierdut. Acest om a vegheat ca platile ajunse pe masa lui sa fie legal facute (nu a avut competente in organizarea de licitatii sau in receptia lucrarilor).

  Boldea nu mai poate pune pe nimeni niciunde. Boldea, la cate bube are, nu mai este bagat in seama de nimeni. Daca l-ar fi propus Boldea, nu ar fi primit niciodata aceasta functie.

  Colectarea taxelor si impozitelor a devenit o chestiune de siguranta nationala, iar cei care sunt numiti in asfel de functii sunt verificati, astazi, la sange.

  Am convingerea ca acest om este CURAT.

  Am incredere ca acest om va continua la fel cum si-a dus mandatele la capat, adica foarte bine, domnul Ladaru.

  Este corect sa lasam oamenii sa ne demonstreze ce pot si apoi sa comentam.

  Eu sunt increzator ca va face, in continuare, numai lucruri bune pentru Lugoj!

  • „Numirea s-a facut exclusiv pe fondul competentei sale” ? COMENTARIU MODERAT Presupunem ca e competent. Dar cati oameni la fel de competenti sau chiar mult mai competenti sunt in orasul asta? Cum s-a intamplat de a fost numit el? S-a facut o selectie, s-a organizat un concurs sau macar un interviu pentru toti doritorii? Ori s-o fi numarat „ala-bala-portocala”? Chiar asa de prosti ne credeti? Da! politicul nu are ce sa caute in finante, in scoli, in spitale; dar peste tot conducatorii acestor institutii sunt NUMITI pe criterii politice! Toti vedem asta. COMENTARIU MODERAT si nu mai baletati ca prostii. Pe langa faptul ca sunteti COMENTARIU MODERAT mai si semnalizati!

 15. Rusine Rusine !!! Fiecare cu interesele lui de asta ii tara unde este pentru ca numai pe furatura si pe relati si pe furatura ajungi sef undeva.Pacat de institutia statului!!! …. Rusine Rusine

 16. Felicitări primarului şi-a pus preş la finanțe. Interesant ar fi să aflăm punctul de vedere al celor de la finanțe Timișoara şi anume de ce au ales să nu ia în considerare nici una din recomandările lui Lădariu. (Aceasta a declarat că a propus mai multe variante din interiorul instituției). Felicitări domnilor a-ți transformat finanțele Lugoj în srl-ul lui Franți.

 17. Încă o instituție batjocorită, oare cât timp i se mai permite primarului să-şi bată joc de comunitatea ce la ales? Chiar nimeni nu se sesizează?

 18. Dacă Boldea vorbește despre nou-numitul în funcție, atunci lucrurile sunt clare. Sper să nu auzim peste un timp, de acuzația de trafic de influență. Oricum, DNA va face dreptate!.

 19. Felicitări primarului, a reușit să-şi pună preș la finanțe. Oare cum pot motiva cei de la finanțe Timișoara faptul că sau şters la cur cu recomandarea făcută de către fostul director (acesta a declarat că a propus mai multe variante din interiorul instituției). Felicitări domnilor, a-ți reușit să transformați finanțele Lugoj în srl-ul lui Boldea.

 20. Vai si amar de oras! Boldea si a impus omul de paie la finante. Afacerile din primarie si platile ilegale s-au facut Prin nichita, astfel ca singurele presiuni Au fost facute de boldea. Daca ne uitam la scandalul cu dumitru, de la comunitară si cum il alinta pe nichita (care a fost omul de casa a lui martinescu) intelegem legatura dintre primar si fostul sef contabil, deja mare sef finantist trebuie sa sesizăm dna in privinta cascavalului mâncat de cei doi si grupul lor de interese

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE