"> Final! CSM Lugoj a părăsit în optimi Cupa României la volei | Redesteptarea

Final! CSM Lugoj a părăsit în optimi Cupa României la volei

 Final! CSM Lugoj a părăsit în optimi Cupa României la volei

Evoluția foarte bună din acest final de an nu a putut fi completată de fetele lui Ugljesa Segrt cu o calificare în semifinalele Cupei României.

CSM Lugoj a avut ghinionul ca la repetarea tragerii la sorți pentru jocurile din optimi să aibă cel mai dificil adversar din urna a doua, Dinamo București, locul VI anul trecut, întărită considerabil însă în acest an. Iar acest lucru înseamnă doar o singură jucătoare rămasă de sezonul trecut în sextetul de bază, Ariana Pîrv, la care se mai adaugă și o bancă tehnică nouă, cu sârbul  Stevan Ljubicic principal.

Așadar o multinațională ce își dorește și poate obține locul secund în campionat, poziție pe care va și ierna în acest an. La nici două zile de la întoarcerea de la Liberec cu autocarul, după un joc epuizant de 127 de minute, CSM Lugoj a trebuit să se deplaseze în capitală, pentru că jocurile din optimi, desfășurate într-un singur tur, au fost programate pe terenul celei mai slab cotate echipe, conform clasamentului anterior. În cazul nostru, Dinamo București, care însă nu a pierdut în acest an decât un singur joc, cu CSM Volei Alba Blaj. Iar forța echipei bucureștene a fost greu de oprit, mai ales că își doreau cu ardoare să reintre în careul de ași al Cupei României, de unde au lipsit în ultimii ani. CSM Lugoj a făcut față doar în primul set, ținut sub echilibru până la mijlocul acestuia, dar pierdut cu 25-17.

Seturile următoare au aparținut clar echipei din București, asta și pentru că antrenorul lugojencelor a rulat din nou întregul lot și a dat posibilitatea tuturor jucătoarelor să evolueze în ultimul joc al anului. Tabela a arătat la final 3-0 (25-17, 25-14 și 25-13), însă eșecul din Cupa României nu poate șterge finalul excelent de an, în care cea mai importantă performanță rămâne calificarea în optimile Challenge Cup, o performanță unică pentru sportul lugojean.

Pentru Dinamo cele mai multe puncte le-a reușit Ariana Pîrv, 20, în timp ce lugojencele au avut ca principale realizatoare pe Georgiana Popa și Tamara Ignjic, cu câte 7 puncte.

Echipa din Lugoj termină anul pe poziția a șasea, cu 15 puncte, unul mai puțin decât locul cinci, ocupat de CSU Belor Galați, dar cu șase puncte înaintea poziției a șaptea, pe care se află nou promovata CS Medgidia. Echipa lugojeană se menține și în topul statisticilor oficiale ale Federației Române de Volei, prin Nina Kocic, locul 3 în topul punctelor realizate cu 177 puncte și Daiana Roman, locul 3 în topul blocajelor cu 39 de blocaje.

Vacanța de iarnă a echipei lugojene nu va dura foarte mult, pregătirea urmând a fi reluată în 3 ianuarie, pentru un prim joc în deplasare în 11 ianuarie, cu Argeș Volei Pitești. Va urma, în 15 ianuarie, un joc dificil acasă cu CS Medgidia, programat de la ora 15,00, din cauza transmisiei meciului în direct pe TVR3. Programul încărcat al lunii ianuarie va continua cu un joc în deplasare, în 18 ianuarie, iar apoi în 22 ianuarie, de la ora 19,00, jocul din Cupa Challenge cu THY Turkish Airlines Istanbul.

Redeșteptarea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *