Ultima oră

Mobilizare extraordinară pentru fetiţa de 5 ani din Lugoj cu grave probleme la ochi! Denisa va primi banii pentru operaţie

În această dimineaţă, Denisa a ajuns la Timişoara, acolo unde a fost supusă mai multor teste. Medicii au întocmit o scrisoare, cu care fetiţa va merge la Bucureşti la operaţie

MondialCazul Denisei Tomoni, fetiţa de 5 ani care suferă de glaucom congenital, a impresionat o Românie întreagă, toată suma pentru intervenţia chirurgicală care va stopa boala la stadiul actual fiind strânsă în mai puţin de o săptămână cu ajutorul unor oameni cu suflet. Banii au venit din toate colţurile ţării, atât de la persoane fizice, cât şi de la familii înstărite sau firme importante, care au dorit să rămână anonime.

Şi la Lugoj s-au strâns sume importante pentru micuţa Denisa, o sumă mare fiind adunată în contul Asociaţiei Clubul Rotaract Lugoj.

„Suntem super încântaţi că s-au strâns banii într-un timp aşa de scurt. Banii pe care i-am adunat vor merge spre tratamentul Denisei şi cheltuieli neprevăzute de familie, transport şi alte probleme ce ar putea apărea pe parcursul recuperării. Ne bucurăm că am putut să ajutăm să-i redăm speranţa la o vedere normală şi îi ţinem pumnii la operaţie”, ne-a declarat Andreea Agache, membru Rotaract Lugoj.

Nu doar cei de la Clubul Rotaract Lugoj au ajutat la strângerea de fonduri pentru fetiţa aflată la un pas să-şi piardă complet vederea. În ajutorul ei au sărit lugojenii cu suflet mare, care au strâns bani pe unde au putut, inclusiv la săli de sport sau magazine.

„Au donat foarte mulți clienți de la sală, dar și cei care au văzut pe internet și câteva persoane din Italia și Germania. Până acum avem 2.000 de lei sau chiar puțin mai mult. De asemenea, pe 1 noiembrie o ducem pe fetiță la control la clinica Vista din Timișoara, unde va fi examinată de doamna doctor Mihaela Dragomir din București”, a declarat Alina Drăgoi, inițiatoarea campaniei în cadrul sălii de fitness Gym Blum.

Totodată, o sumă importantă a fost adunată de motocicliştii din oraş.

„Am decis să o ajutăm pe Denisa pentru că noi facem în fiecare an de Crăciun câte o acţiune. Acum cazul era unul grav şi urgent şi am decis să ajutăm. Joi mergem să ducem banii, am strâns peste 2.000 de lei şi mai strângem până îi ducem fetei”, ne-a declarat Dragoş Ivan, membru al grupului motocicliştilor din Lugoj.

În această dimineaţă, Denisa a ajuns la Timişoara, acolo unde a fost supusă mai multor teste. Medicii au întocmit o scrisoare, cu care fetiţa va merge la Bucureşti la operaţie.

„Suntem la Timişoara acum, Denisa a fost supusă la mai multe teste şi i s-a luat tensiunea la ochi. Doctorii au scris o scrisoare medicală şi urmează să mergem la Bucureşti să fie operată. Am strâns toţi banii necesari şi lumea încă ne mai ajută. Mulţumim tuturor din suflet pentru ajutor, nu ne aşteptam la un aşa răspuns din partea la atâţia oameni”, ne-a declarat Dan Tomoni, tatăl micuţei.

Denisa Tomoni a fost la un pas de la a-şi pierde complet vederea din cauza unei boli pe care părinţii acesteia au descoperit-o când fetiţa avea doar 6 luni. Atunci, de fiecare dată când se aprindea un bec, Denisa se ferea de lumină. Văzând că problema persistă, părinţii au dus-o pe fetiţă la un control de specialitate la Timişoara, crezând că este vorba de o simplă răceală. Medicii au pus imediat diagnosticul, glaucom congenital, o boală care cauzează tensiune peste limitele normale în ochi şi care slăbeşte ochiul până la orbire dacă nu este tratată.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE