- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Fermierul timişean Valentin Kovacs este în topul agricultorilor români. Vezi cum a ajuns acolo!

Mondial [1]

valentin-kovacsPentru activitatea de anul trecut, Valentin Kovacs  a fost premiat de mai multe organizaţii şi instituţii de profil.Fermierul din Petroasa Mare este deja un nume binecunoscut în rândul agricultorilor timişeni şi nu numai.

valentin-kovacsPentru activitatea de anul trecut, Valentin Kovacs  a fost premiat de mai multe organizaţii şi instituţii de profil.Fermierul din Petroasa Mare este deja un nume binecunoscut în rândul agricultorilor timişeni şi nu numai. Pe terenurile din localitate, dar şi pe satele din jur, acesta a cultivat anul trecut 37 de hectare de grâu, 60 ha de soia, 40 ha floarea soarelui, 50 ha porumb, 7 ha sorg furajer pentru boabe şi 5 ha ovăz.

La toate acestea se mai adaugă fermele de porci şi vaci, de la acestea din urmă asigurând şi prelucrarea de produse lactate.  Pentru o parte din meritele demonstrate în domeniul agricol, la sfârşitul anului trecut a primit o serie de recunoaşteri oficiale din partea unor instituţii şi asociaţii.Prima a fost din partea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, care i-a conferit firmei K Gosenfarm SRL, al cărei unic acţionar este Velentin Kovacs, locul trei în ”Topul firmelor” pe domeniul Agricultură, Pescuit, Piscicultură – activităţi în ferme mixte (cultură vegetală combinată cu creşterea animalelor).
”Locul obţinut îl consider ca o mare realizare pentru mine, un loc mai mult decât onorabil, dacă luăm în calcul că am fost la concurenţă cu firmele daneze şi italiene care au în spatele lor un număr impresionant de acţionari iar la nivelul investiţiilor făcute nu suferă niciun fel de comparaţie”; ne-a declarat Valentin Kocavs.

Alte distincţii au venit pe partea Topului naţional al firmelor private, întocmit de Lista Firmelor din România, disponibilă pe pagina de internet www.listafirme.ro, care are în baza de date peste 900.000 de firme de pe teritoriul întregii ţări. ”Pe toate firmele din acest domeniu de activitate, la nivel de ţară, sunt pe locul şase, iar ca firme mici, la top profit şi top afaceri am ocupat primul loc”, ne-a mai spus Valentin Kovacs. Chiar dacă au fost conferite în anul 2011, toate aceste premii au fost obţinute pe baza datelor de bilanţ aferente anului 2010. Cum pentru Valentin Kovacs anul trecut a fost unul deosebit, cu recorduri în culturi, aşteptările sunt la fel în ceea ce priveşte distincţiile oferite la sfârşit de an.

”Trebuie să ţin cont că bătălia este aprigă, fiindcă sunt multe firme multinaţionale care concurează. Şi chiar dacă ştiu că am avut unele probleme din cauza secetei, sper ca la final, la bilanţ, să ocup cel puţin acelaşi loc, dacă nu mai bun”, a încheiat fermierul din Petroasa Mare.