"> Fără emoții! Elevii din clasele primare și gimnaziale au început evaluarea națională | Redesteptarea

Fără emoții! Elevii din clasele primare și gimnaziale au început evaluarea națională

 Fără emoții! Elevii din clasele primare și gimnaziale au început evaluarea națională

Evaluarea națională pentru clasele II-a, a IV-a şi a VI-a a început. Examenele se desfășoară între 7 și 24 mai, dar rezultatele obţinute nu vor fi publice şi nici nu se vor trece în catalog.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, până acum a avut loc luni, 7 mai, proba scrisă la limba română, în cadrul Evaluării Naţionale pentru clasa a II-a. Testele de citire au fost susţinute, marţi, pe 8 mai, iar proba la matematică a fost programată pe data de 9 mai, în timp ce testul de limbă română, scris şi citit, pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale a avut loc în 10 mai.

Elevii din clasa a IV-a au susţinut Evaluarea Naţională la limba română astăzi, 15 mai, iar testarea la matematică va avea loc a doua zi, pe 16 mai.

Spre deosebire de unii dintre colegii mai mari pe care îi așteaptă examenul de bacalaureat, elevii din clasele primare sunt foarte silitori și s-au pregătit temeinic pentru evaluări.

”Pentru Evaluarea Națională am luat manualele de limba română, pentru astăzi m-am uitat la cuprinsul lor, mi-am reamintit toate lecțiile, ca să fiu sigură că sunt pregătită. Am făcut foarte multe exerciții, mi-am atins recordul joi cu 107 exerciții. Și pentru matematică m-am pregătit la fel, am făcut foarte multe exerciții. Am participat până acum la multe concursuri și astfel am reușit să scap definitiv de emoții” a declarat Manu Rădinaru, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu” din Lugoj.

”Am învățat tot anul și m-am gândit să nu tocesc acum tot, fiindcă vreau să fiu pregătit, așa că am luat de pe net evaluări ce s-au dat în 2017, modelul 1 și modelul 2, și le-am completat. Nu am emoții pentru că am participat și eu, la fel ca și colega mea la multe concursuri, așa că noi suntem obișnuiți cu așa ceva” a precizat Claudiu Bădină, care este și el elev la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu” din Lugoj.

La fel de bine pregătit este și Mario Adrian Gherga, elev în aceeași clasă, care spune ”Am învățat pe tot parcursul anului și în săptămâna aceasta am făcut mai multe teste și modele de evaluare care s-au dat în anii precedenți. La mate nu am nicio emoție, la română mai am. Am participat la concursuri la matematică, dar la română mai puțin. Dintre cele două îmi place matematica.”

”Eu mi-am cumpărat vreo două cărți si am făcut multe, multe evaluări. Unele au fost ușoare, altele mai grele. M-am descurcat și la cele grele. Am totuși puține emoții” a precizat eleva Andreea Dejan, din clasa a IV-a, la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu” din Lugoj.

Pentru elevii din clasa a VI-a, evaluarea competenţelor va începe pe 23 mai cu testul la limbă şi comunicare, iar proba la matematică şi ştiinţele naturii se va desfăşura pe 24 mai, precizează Ministerul Educaţiei.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *