"> Fără deșeuri! Parada costumelor din materiale reciclabile, la C.S.E.I. ”Alexandru Roșca” – Redesteptarea

Fără deșeuri! Parada costumelor din materiale reciclabile, la C.S.E.I. ”Alexandru Roșca”

 Fără deșeuri! Parada costumelor din materiale reciclabile, la C.S.E.I. ”Alexandru Roșca”

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” Lugoj s-a înscris, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, la Concursul de educație ecologică ”Școala Zero Waste”, organizat de Asociația EcoStuff România, desfășurat în perioada 5 martie – 11 mai 2018. Anul acesta concursul a fost coordonat de prof. Adriana Suciu.

Obiectivul principal vizat de ”Școala Zero Waste” este acela de a informa și educa elevii cu privire la protecția mediului înconjurător prin organizarea unor sesiuni de educație ecologică, proiecții de materiale educative și ateliere de reciclare creativă.

”Cadrele didactice din cadrul C.S.E.I. ”Alexandru Roșca” participă la acest concurs deoarece doresc formarea unui comportament ecologic în rândul elevilor, dezvoltând astfel o atitudine responsabila față de mediu.  Pornind de la ideea ”copiii de azi sunt adulții de mâine”, ne propunem să învățăm elevii să iubească natura și să o trateze cu responsabilitate, astfel vor asigura prin acțiunile lor un mediu mai curat și mai sănătos pentru ei, dar și pentru generațiile următoare” a declarat Viorica Paraschivu, director la C.S.E.I. ”Alexandru Roșca”.

Pentru concursul ”Școala Zero Waste” a fost creată o mini-grădină de zarzavaturi și verdețuri și un loc de joacă din cauciucuri, dar au avut loc și activități de ecologizare a unor zone din Lugoj, a fost vizitată platforma de deșeuri din cadrul companiei Hella România SRL și au avut loc sesiuni de informare ecologică.

Elevii centrului au realizat suport didactic din dopuri de plastic, au recondiționat mobilier vechi și au creat diferite costume, în cadrul atelierelor de reciclare creativă, iar activitatea de finală a concursului și totodată punctul culminant a fost reprezentat de ”Parada costumelor din materiale reciclabile”.

Evenimentul a avut loc în aer liber, arătând că gestionarea responsabilă a deșeurilor pot transforma obișnuitul în momente de bucurie, de frumos și de sărbătoare atât pentru om, cât și pentru natură.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: