"> Săgeți către conducerea PMP Lugoj: Până și șarpele este mai dulce decât voi – Redesteptarea

Săgeți către conducerea PMP Lugoj: Până și șarpele este mai dulce decât voi

 Săgeți către conducerea PMP Lugoj: Până și șarpele este mai dulce decât voi

Una dintre cele mai active membre ale Partidului Mișcarea Populară, până săptămâna trecută, Ramona Dzitac critică dur noua conducere a filialei Lugoj, după decizia de excludere a sa și a consilierului local Fedor Mașniță.

În vizorul acesteia sunt Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș, Costea Marian, președintele PMP Lugoj, Luca Flavius și Ștefan Szentpeteri.

“Și-au bătut joc de munca noastră cei trei crai de la răsărit cu tata lor Cornel Sămărtinean: Costea Marian, Luca Flavius și Szentpeteri Stefan (zis Pityu), dar există viață și după zid. Până și șarpele este mai dulce decât voi“, susține Ramona Dzitac.

Tânăra spune că valorile partidului în care credea atunci când s-a înscris și pentru care a muncit pe brânci pentru promovarea PMP au fost deturnate de “de profitori care nu dau doi bani pe valorile PMP și care își doresc doar funcțiile publice, fără niciun efort” și se simte batjocorită și umilită de către membri partidului, pe care aproape o treime i-a adus ea.

“M-am înscris în acest partid pe când aveam 21 de ani, fiind sedusă de valorile PMP. M-am implicat la nivelul PMP Lugoj și am făcut mai tot ce se putea ca voluntar: am făcut membri peste 65% din actuala organizație PMP Lugoj, am completat dosare pentru candidații de la alegerile locale, am candidat la CJ și la Camera Deputaților, am organizat ședințe și întâlniri locale, am mobilizat delegații pentru diverse evenimente ale PMP, am lipit afișe, am distribuit pliante, felicitări și cărți poștale, ziare, am plantat pomi și am împărțit flori de 1 și 8 Martie, dar am fost batjocorită și umilită de către membrii PMP în ziua alegerilor județene PMP. Am organizat ședințe și seminarii, echipe de voluntari și delegați în secțiile de vot, întâlniri cu cetățeni. Am muncit cu entuziasm convinsă fiind că PMP reprezintă soluția pentru dezvoltarea României. Am convins oameni să voteze cu PMP, dar acum îmi este rușine când mă întâlnesc cu ei pe stradă după alegeri”, a declarat Ramona Dzitac.

Ramona Dzitac susține că după ce i-a cerut public demisia lui Cornel Sămărtinean a început executarea sa și a altor membri.

“Sediul de pe Vasile Alecsandri tăia și spânzura în dreapta și stânga, promovând oameni pe criterii de gașcă și fidelitate plătită la abonament din banii contribuabililor. După ce i-am cerut public demisia domnului Cornel Sămârtinean, am fost exclusă din PMP. Partidul Băsist, partidul în care am crezut, se transformase într-o organizație în care nu mai aveai dreptul nici măcar să vorbești, darămite să faci ceva pentru cetățenii care au votat acest partid”, precizează Ramona Dzitac.

Fosta activistă spune că în condițiile actuale PMP ar putea avea soarta PD-L, iar la următoarele alegeri ALDE ar putea să ocupe și spațiul actualui partid.

O altă dezamăgire a Ramonei Dzitac este lingușirea PSD-ului de către PMP.

“PMP Lugoj s-a pupat pe gură cu PSD de atâtea ori, că nu realizează ce a devenit, iar acum se face că nu pricepe de ce oamenii sunt dezgustați de comportamentul perfid și imoral care i-a adus în anticamera dispariției politice”, spune aceasta.

În cadrul ședinței organizației PMP de miercuri, 16 mai, s-a votat înlăturarea Ramonei Dzitac, iar la o zi a fost exclus din partid consilierul local Fedor Mașniță.

Mișcarea de părăsire voluntară sau involuntară a fost completată de Roxana Iliescu, care a anunţat marţi, 22 mai, că iese din partid, demisionând totodată şi din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, iar în aceeași zi deputatul Ion Tabugan a anunțat că părăsește și el grupul parlamentar şi va deveni parlamentar neafiliat, îngroșând astfel rândul celor care se leapădă de PMP.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: