- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Fals moştenitor trimis în judecată

Mondial [1]

tribunal-lugojUn lugojean a fost trimis trimis în judecată, zilele trecute, pentru că a falsificat un testament prin care a primit mai multe proprietăţi.

tribunal-lugoj

Un lugojean a fost trimis trimis în judecată, zilele trecute, pentru că a falsificat un testament prin care a primit mai multe proprietăţi.

În cursul anului 1991, Petru M. în vârstă de 61 ani, şi-a certificat calitatea de moştenitor al unui fost soţ al mamei sale, printr-un testament în urma căruia rezulta faptul că suspectul primea mai multe clădiri şi terenuri din municipiul Lugoj, a căror valoare de impozitare era de aproximativ 2.000.000 de lei.

După ce a intrat în posesia moştenirii, Petru M. a vândut două apartamente cu preţuri sub valoarea de impozitare, respectiv 100.000 de lei şi 350.000 de lei, după ce i s-a adus la cunoştinţă că testamentul este fals şi după ce instanţa civilă a fost sesizată pentru desfiinţarea înscrisului prin care el devenea moştenitor. În urma unei expertize efectuate, s-a stabilit că testamentul a fost falsificat chiar de către suspect.

Omul nu s-a liniştit şi în data de 21.06.2010, prin folosirea violenţei şi a ameninţărilor, a pătruns în apartamentul pe care îl avea închiriat şi l-a obligat pe chiriaş să părăsească apartamentul, procedând la evacuarea bunurilor acestuia, deşi nu avea acest drept. Bărbatul a fost reţinut în cursul lunii februarie şi prezentat instanţei de judecată care a dispus cercetarea sa în stare de libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara. Poliţiştii au înaintat dosarul parchetului sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, care a avut consecinţe deosebit de grave, uz de fals, violare de domiciliu, ameninţare şi lovire sau alte violenţe.

În cursul cercetărilor s-a pus sechestru asigurator pe şase apartamente, toate situate în Lugoj şi a fost indisponibilizat un autoturism, proprietatea lui Petru M.