"> Expoziție pe holurile Colegiului Național ”Iulia Hasdeu” pe tema Holocaustului – Redesteptarea

Expoziție pe holurile Colegiului Național ”Iulia Hasdeu” pe tema Holocaustului

 Expoziție pe holurile Colegiului Național ”Iulia Hasdeu” pe tema Holocaustului

Joi, 25 ianuarie, Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” din Lugoj a fost gazda unei activități speciale, dedicate Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului, comemorată an de an la 27 ianuarie.

Elevii care fac parte din cercul de ”Istoria evreilor. Holocaustul” au discutat despre aspecte ce țin de legislația antisemită din Germania nazistă și principalele documente care se referă la drepturile omului.

La finalul acțiunii participanții au putut urmări un scurt film despre viața scriitorului Mihail Sebastian, primind totodată fișe cu principalele legi antisemite din România, prin prisma cărora au descoperit nedreptățile la care au fost supuse victimele, odată cu adoptarea legislației.  

În urma noilor cunoștințe asimilate, cei 30 de elevi, membri ai cercului, au realizat o serie de postere și au creat o expoziție pe holurile școlii pentru a marca evenimentul.

Această activitate reprezintă prima etapă a proiectului ”Încălcarea drepturilor omului în perioada Holocaustului în Jurnalul lui Mihail Sebastian. O istrorie grafică” / „Human Rights Violation During the Holocaust in Mihail Sebastian’s Journal. A Graphic History”, proiect finanțat de Olga Lengyel Institute (New York, SUA).

Nicoleta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: