Ultima oră

“EXPO ANTIC 2018 HERENDEŞTI”! Cel mai mare Târg de Antichități din județul Timiş

MondialMobilier vintage, colecții numismatice și obiecte decorative, toate reunite într-o manifestare de excepție, organizată în perioada 20 – 21 octombrie 2018, la doar trei kilometri de Lugoj, în localitatea Herendești, de unul dintre cei mai renumiți colecționari de artă din România.

Evenimentul, derulat sub sigla ”Expoantic 2018”, are caracter internațional și va reuni peste 30 de expozanți, din cinci țări, care vor etala aproximativ 140 de colecții, adresate atât publicului iubitor de artă veche cât și cunoscătorilor din domeniu.

În incinta domeniului Nistor Expo-Art, sunt prevăzute 45 de standuri în aer liber cu dimensiuni între 9-12 metri pătrați, iar în interior vor fi amenajate 30 de locuri pentru numismați, colecționari și obiecte decorative. Intrarea este gratuită, atât pentru expozanți cât și pentru vizitatori

De la pasiune la recunoaștere internațională

Înființată în anul 2001 de Dan Nistor, societatea Nistor Expo-Art s-a impus pe piața deco­rațiunilor vintage, oferind iu­bitorilor de artă piese unicat, care se disting prin rafinament şi eleganţă. Având ca obiect de activitate achiziţionarea, restaurarea, tapiţeria, producţia şi comercializarea de mobilier din lemn masiv şi furnir, Nistor Expo-Art transformă orice casă în… acasă.

Firma dispune de un atelier de producţie şi un magazin de prezentare generos, care pune la dispoziţia pasionaţilor de antichitaţi o gamă diversificată de piese de colecţie. Pe lângă comercializarea mobilierului recondiţionat în cadrul atelierului, firma produce, la comanda clientului, piese de mobilier din lemn masiv şi furnir. Cu o echipă de profesionişti, Nistor Expo-Art şi-a făcut deja un renume nu doar pe plan naţional, ci şi internaţional, societatea având în profil importul şi exportul de mobilier şi obiecte antice.

Târguri, expoziții și mii de kilometri în toată Europa

Piața de antichități din România reunește laolaltă clienți și comercianți care trebuie să satisfacă toate exigențele în materie de gusturi și obiecte, majoritatea valoroase și unice în felul lor. Anticarii cu state vechi în acest domeniu, trebuie să străbată anual mii de kilometri în căutarea acestor mărturii vechi, de artă pură executată de maeștrii timpului.

“Această meserie este una dintre cele mai frumoase, dar și extenuante din câte există. Practic, ne împărțim zilele din an între a căuta mobilier și alte obiecte antice, în toate țările Europei, din Italia până în Franța, Austria, Olanda sau Scandinavia. Pe lângă asta, suntem prezenți la fiecare târg și expoziție de amploare, organizate în țară sau străinătate. Cu timpul am cunoscut la aceste manifestări, mulți oameni, amatori de artă veche, iar de aici mi-a venit ideea să organizez și eu un târg similar, aici la Herendești. Ca urmare a deciziei, mulți anticari, colecționari, designeri și arhitecți și-au anunțat pre­zența. Vor fi expuse mai multe tipuri de mobilier rustic, francez, englez, design scandinav, dar vor fi și prezentări de colectii numismatice sau de obiecte decorative cum sunt tablouri, ceasuri, fructiere, candelabre și altele. Seara ne-am propus să facem o degustare de produse tradiționale românești în acompaniamentul unor cântece din zona Timișului”, ne-a declarat Dan Nistor , organizatorul Târgului “EXPO ANTIC 2018 HERENDEȘTI”.

Două zile de obiecte rare pentru vizitatori

Programul expoziției, va debuta cu deschiderea oficială, sâmbătă 20 octombrie, de la ora 8. De la ora 12 vor fi pre­zentați expozanții, apoi de la ora 16, pot fi degustate produse tradiționale țărănești. Seara va fi încheiată cu o petrecere.

A doua zi, de la ora 11, vizitatorii vor putea vedea o prezentare numismatică, urmată de pauza de prânz de la ora 14 și festivitatea de încheiere de la ora 16.

Parteneri manifestării sunt Nistor Expo-Art, Redeșteptarea și Primăria comunei Victor Vlad Delamarina.

Toți cei interesați sunt așteptați în număr cât mai mare, la locația din Herendești nr. 202.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE