Ultima oră

Expertiză în dosarul baștanilor pistolari de la Lugoj. Hainele lui Viscol și Costa sunt verificate de urme de muniție

Procesul în care  lugojenii Iulian Boț Junior, zis Viscol, și tatăl său, Iulian Boț Senior, zis Costa, sunt judecați  în urma scandalului cu pistoale din toamna anului trecut este departe de a se încheia. În dosar s-a dispus efectuarea unei expertize cu ocazia căreia vor fi analizate inclusiv urmele de pe cămășile cu care Viscol și Costa au fost îmbrăcați în momentul scandalului cu pistoale.

Boț Iulian Senior și Boț Iulian Junior Foto: www.pressalert.ro

MondialTrimiși în judecată în urma scandalului cu pistoale de anul trecut Iulian Boț Senior și fiul său Iulian Boț Junior sunt judecați de Judecătoria Oravița după ce procesul a fost strămutat de la Lugoj. Ajuns la Oravița la începutul acestui an, procesul este departe de a se încheia după ce în dosar s-a solicitat efectuarea unei expertize, ale cărei costuri vor fi suportate de Viscol și Costa.

Astfel, mai multe probe care au fost recoltate la fața locului au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică pentru efectuarea unei expertize care să arate dacă Iulian Boț Junior și tatăl său au tras cu pistolul în scandalul cu un clan rival. Odată cu aprobarea expertizei s-au stabilit și obiectivele urmărite de aceasta. Judecătorul le-a solicitat experților să verifice „dacă particulele metalice care s-au regăsit pe cămaşa din material textil de culoare albă ridicată de la Boţ Iulian zis Costa şi pe tricoul din material textil de culoare albă, ridicat de la Boţ Iulian, zis Viscol şi a căror compoziţie chimică se regăseşte în mod curent în materialele din care sunt confecţionate elemente de muniţie (alice , gloanţe şi tuburi de cartuş), puteau fi contactate pe hainele supuse expertizării şi în alte împrejurări decât manipularea armelor cu care se susţine că s-a tras, în condiţiile în care nu s-au pus în evidenţă reziduuri de tragere – urme secundare ale împuşcăturii pe acestea”.

De asemenea, expertului criminalist i s-a solicitat să stabilescă „concentraţia şi/sau densitatea pe cm2 a acestor particule pe cămaşă şi tricou”, dar și „dacă prelevarea acestor particule metalice s-a dispus din spatele gulerului de la cămaşă şi tricou sau din altă parte”. Prin aceeași solicitare de efectuare a expertizei s-a cerut să se stabilească „dacă există posibilitatea de transfer a unor urme secundare ale împuşcăturii (reziduuri de tragere) pe hainele expertizate de pe alte suprafeţe sau contaminate de pe colile de hârtie sau sacii în care au fost ambalate şi sigilate”.

Experții criminaliști de la București trebuie să mai verifice dacă particulele despre care se spune că apar pe hainele cu care au fost îmbrăcați Viscol și Costa „fac parte din categoria explozibililor din care s-au confecţionat gloanţele a căror tuburi au fost găsite goale şi care era modalitatea de împrăştiere a acestora pe obiectele de îmbrăcăminte”. De asemenea, prin solicitarea de efectuare a expertizei s-a mai solicitat să se verifice „dacă urmele de murdărie şi urmele de sol puteau să provină de la folosirea armelor despre care se face vorbire că ar proveni cele 5 tuburi de cartuş goale, în condiţiile în care s-a stabilit clar că pe mâini nu există urme secundare ale tragerii şi de asemenea că pe aceste obiecte de îmbrăcăminte nu există urme secundare de împuşcături”.

Magistrații Judecătoriei Oravița au fixat un termen de o lună pentru realizarea expertizei, dar până la începutul acestei luni, când a expirat termenul fixat de instanță, expertiza nu a fost finalizată. Astfel, s-a comunicat o adresă Institutului de Criminalistică prin care s-a solicitat realizarea expertizei. Următorul termen din proces a fost fixat pentru trei noiembrie.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE