"> Expertiză finală la bazinul acoperit – Redesteptarea

Expertiză finală la bazinul acoperit

 Expertiză finală la bazinul acoperit

Viceprimarul Cristian Galescu a fost prezent luni, 15 iulie, la întâlnirea cu specialiștii care asigură expertiza și proiectarea bazinului acoperit. Ședința va însemna deblocarea situației la acest obiectiv mult amânat, speră edilul local.

”Luni am avut o ședință la fața locului, la bazinul acoperit, cu domnul profesor dr. Ioan Căldare de la Cluj. Domnia sa face expertiza pentru instalația termică și de aerare, practic a tot ce înseamnă instalație termică a bazinului, cu ce s-a realizat și ce mai urmează a fi făcut. Sunt lucruri care se determină doar prin această expertiză, al cărei rezultat îl așteptăm cât mai curând”, a declarat Galescu pentru ”Redeșteptarea”.

În același timp, a fost prezentă la întâlnire și doamna inginer Corina Abrudeanu de la Alba Iulia. Ea este proiectantul cu care lucrează cei care asigură expertiza. Domnia sa urmează să vină cu soluția tehnică ce trebuie abordată pentru cazanele și instalațiile termice ale bazinului.

Viceprimarul Galescu explică de ce a fost necesară această întâlnire:

”Proiectul inițial al bazinului acoperit, realizat de firma Microroyal, aflată în insolvență, practic nu mai există, iar noi nu am reușit să luăm legătura cu reprezentanții firmei. În plus, de la proiectul inițial din 2013 s-au schimbat numeroase normative europene de care trebuie ținut cont, unele chiar în cursul acestui an. De aceea, ne bucurăm că am reușit să îl aducem la Lugoj pe domnul profesor Căldare, în condițiile în care în țară sunt puțini experți pe astfel de instalații termice. Colaborarea cu domnia sa este foarte bună și așteptăm cât mai curând rezultatul expertizei, pentru a face pașii etapizați care trebuie urmați”.

Viceprimarul spune că bazinul acoperit e făcut în proporție de 90 %, doar centrala termică și cazanul urmând a fi montate, prin proiectul ingineresc realizat în urma expertizei.

După finalizarea proiectului, Primăria va scoate la licitație, pe sistemul SEAP, partea de execuție propriu-zisă.

Cristian Obeadă

1 Comment

  • Mai inauguram o data !!! :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: