Ultima oră

Exemplu de voluntariat! Școală din Lugoj renovată de propriii profesori

Pentru cei peste 200 de elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Lugoj, anul școlar 2016-2017 va însemna condiții favorabile de studiu, în această perioadă realizându-se lucrări masive de igienizare și modernizare a întregii unități.

”Suntem deja în stadiul de modernizare a celei de-a doua clădiri. Vom realiza în această vară izolarea pereților, pentru a se păstra căldura, se va zugrăvi, se vor moderniza sălile de clase, băile și bucătăria. După izolare, vom opta pentru culori vesele a pereților, pentru o finisare ca la carte. Băieții de la atelier se ocupă de înlocuirea faianței din bucătărie și băi, care deja se învechise, fiind spartă pe alocuri. Instructorii de educație și profesorii sunt în fiecare zi în sălile de clasă și zugrăvesc. Toate lumea lucrează aici în școală, de la muncitori, la cadre didactice, ne-am unit forțele pentru un rezultat cât mai bun. Ne-am propus ca până la toamnă, la sosirea copiilor, școala să fie frumoasă, să reușim să le creăm un mediu plăcut”, a declarat Viorica Paraschivu, directoarea C.S.E.I. ”Alexandru Roșca”.

Lucrările de modernizare au fost demarate prin sprijinul Consiliului Județean Timiș, care a asigurat costurile investițiilor, sumă ce se ridică la peste 200.000 de lei.

”Repararea băilor și a bucătăriei costă undeva la 25.000 de lei, iar pentru igienizare se vor investi circa 5.000 de lei. Pentru acest sectoare, totul se va realiza în regie proprie, fiind implată forța de muncă din interior. În același timp, însă, pentru izolarea termică, aceasta fiind realizată pentru toate clădirile, se achită aproximativ 200.000 de lei, întrucât în proiect sunt incluse trei săli de clasă și magazia de alimente. Am încercat să realizăm izolarea exterior-interior, pentru o mai bună funcționalitate și rezistență în timp, a completat Viorica Paraschivu.

Pe viitor, conducerea instituției educative lugojene urmărește realizarea unui drenaj pentru sala de sport a școlii.

”În această zonă avem o problemă foarte mare cu apa. Fiind poziționați foarte sus, am dori să facem un drenaj pentru a evita viitoarele infiltrații. Cerând sfatul specialiștilor, s-a ajuns la concluzia că un drenaj ar fi soluția perfectă”, a conchis Viorica Paraschivu.

Proiectul de modernizare a centrului pentru educație incluzivă, se dorește a fi finalizat până la terminarea perioadei de vacanță, pentru ca odată cu începerea noului an școlar, copiii să poată beneficia de un mediu cât mai plăcut.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE