Ultima oră

EXCLUSIV STENOGRAME Cum se vinde carne stricată într-un lanț de magazine: „Şunca de casă îi plină de mucegai” – „O spălați și o dați și mâine”

O anchetă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție scoate la iveală modul în care un lanț de magazine din Reșița și Caransebeș fraudau bugetul de stat. Mai mult decât atât, interceptările realizate în dosarul de evaziune fiscală arată și modul în care reprezentanții magazinelor Mona Lisa vindeau carne stricată.

MondialProcurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție au descins miercuri la mai multe locații din Reșița și Caransebeș într-un dosar de evaziune fiscală care vizează lanțul de magazine Mona Lisa. Potrivit procurorilor, administratorii Mona Lisa (foto pressalert.ro), care deține șase magazine în Reșița și două în Caransebeș, au pus la punct un mecanism prim care au reușit să frudeze bugetul de stat cu aproximativ 90.000 de lei lunar.

„Opre Rodica Maria, în conivenţă cu Bondoc Ion le-a dispus şefilor de magazine să ţină o evidenţă dublă a vânzărilor zilnice realizate, respectiv încât să emită bonuri fiscale pentru toate vânzările către persoane fizice, iar ulterior, la finalul zilei, să le introducă parţial într-o altă casă de marcat, vânzările astfel diminuate fiind declarate organelor fiscal”, arată un document de la dosar. Astfel, administratorii firmei declarau venituri mult mai mici și implicit plateau impozite mult mai mici.

Ancheta din dosarul de evaziune fiscală de la Mona Lisa a scos, însă, la iveală și modul în care era vândută carne stricată, plină de mucegai. Potrivit unei interceptările realizate în dosar în data de șapte iulie 2014, doi angajați discută despre modul în care trebuie spălată și vândută șunca de casă plină de mucegai.

CIPI: Da!
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: CIPI, salut!
CIPI: Salut!
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Şunca de casă ce mi-o venit sâmbătă îi plină de mucegai, are numa bobiţe de mucegai pe ea.
CIPI: Da, s-o cureţe.
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Hm?
CIPI: S-o cureţe!
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Păi s-o….
CIPI: Ha?
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Păi am curăţat-o da iară se face.
CIPI: Şi la noi aicia. A văzut-o şefa, deci o… o spălaţi şi o daţi şi mâine… noi o spălăm azi, mâine se face înapoi?
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Păi… Da, da, da, da, da. Deci rămâne în vânzare, da?
CIPI: Păi rămâne. Mai poţi s-o scoţi şi după aia, dacă nu merge mi-o dai înapoi că ce… drac să fac…
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Îhm, bun.
CIPI: Ea zice: dă-le. Că eu i-am arăta-o, ştii? Azi o spălăm, mâine îi înapoi, câteva bobiţe.
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Aşa e. Da. Da.
CIPI: Şi e în frig ţinută, da asta e.

Potrivit unei alte discuții, din data de 28 iunie, probleme au creat și aripile de curcan, care „put insuportabil”. Unul dintre angajați se plânge că mirosul de carne stricată a umplut magazinul.

DAN: Da.
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Ceau, domnu DAN!
DAN: Salut!
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Poţi vorbi?
DAN: Da, zi!
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Văd că mi-ai trimis 25 de kile de aripi de curcan.
DAN: Da.
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Şi pe retur mi-ai pus 8 kile de tocată.
DAN: Da.
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Păi aia pentru câtă din aripile astea?
DAN: Pentru ălea din punga aia separat, nu ălea din cutie.
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Şi ălea din cutie?
DAN: Păi ălea-s bune, nu-s bune?
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Păi te-ai uitat la ele, DANE?
DAN: Mă, aşa or zis ăştia, nu m-am uitat, eu le-am luat…
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Păi îi f… în gură, înseamnă că nu mai văd! Păi să orbesc, put insuportabil, mi-or împuţit magazinu în spate! Le-am pus în trei saci!
DAN: Şi ălealalte şi baxu ăla?
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Put… Tu ştii cum îs? Deci vorbesc serios, deci eu nu fac bâză aici, să mor, îţi fac poză, îţi trimit poza, să nu crezi că te mint, să mă ia dracu dacă te mint, îs jalnice, deci îs varză, n-ai cum… Verzi şi put… ce… n-ai… imposibil să le scot în vânzare! Toate-s verzi, să mă ia dracu!
DAN: Fă-le… fă-le vânt şi lu ălea şi …să rezolvăm situaţia .
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Na, deci… de aia, să ştii că nu…n-ai cum, chiar n-ai cum. 25 şase sute mi-ai trimis, deci opt kile, vine pentru…
DAN: Mai 15 kile îţi rămân de făcut , să rezolvăm.
MOROŞANU CIPRIAN IOAN:  Na bun, bine, bun, DANE. Hai!
DAN: Comanda ţi bună, da?
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Da, da, da, da, m-am uitat şi pe ea şi pe tot, îi ok, îi ok, mersi.
DAN: Bine, hai!
MOROŞANU CIPRIAN IOAN: Ceau!

Procurorii continuă ancheta în dosarul în care prejudicial total este estimat la trei milioane de lei.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on EXCLUSIV STENOGRAME Cum se vinde carne stricată într-un lanț de magazine: „Şunca de casă îi plină de mucegai” – „O spălați și o dați și mâine”

  1. DEMIS HANCU // 3 august 2014 at 20:24 // Răspunde

    Sa faca puscarie toti administratorii lantului de magazine(criminali ),sa plateasca cu viata pentru viata sutelor,miilor de oameni care cumpara de la escrocii astia

  2. Asta se intampla si in Lugoj si se stie cine dar nu se iau masuri

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE