Ultima oră

EXCLUSIV Huliganul de la protestul din Timișoara, proaspăt ieșit de la reeducare. Mama tânărului, condamnată cu suspendare

Tânărul care a lovit un cameraman la protestul de sâmbăta trecută din Timișoara s-a ales cu dosar penal pentru loviri și alte violențe. Potrivit unui document intrat în posesia Redeșteptarea, dar și a declarațiilor tânărului, acesta este proaspăt ieșit de la reeducare, fiind scăpat de o condamnare de intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

Dragan Lakatoș (încercuit) s-a ales cu dosar penal după protestul de la Timișoara, la o lună după ce a ieșit de la reeducare

MondialO anchetă a ziarului „Adevărul” a scos la iveală faptul că tânărul care s-a ales cu dosar penal după ce a lovit un cameraman al televiziunii RTV la protestele de sâmbătă de la Timișoara este Dragan Marian Lakatoș, fiul Mariei Lakatoș, consilier local PSD în comuna Variaș. Potrivit acelorași date, gestul tânărului nu are legătură cu calitatea mamei sale, ci mai degrabă cu un teribilism provocat de imaturitatea tânărului.

De altfel, un document intrat în posesia Redeșteptarea arată că  Marian Lakatoș este proaspăt ieșit de la reeducare, unde judecătorii Curții de Apel Timișoara l-au trimis pentru că a condus, fără permis, mașina părinților, anul trecut, când încă era minor. În același dosar, mama tânărului a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare pentru pentru că i-a încredințat fiului său mașina pentru a conduce, deși știa că nu are permis.

Dosarul penal a fost deschis în luna mai a anului trecut, când polițiștii l-au prins pe Dragan Lakatoș conducând fără permis prin satul Gelu, unde tânărul și părinții lui își au domiciliul. Tânărul, minor la vremea respectivă a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, iar mama lui a fost trimisă în judecată pentru că a încredințat conducerea unui autoturism unei persoane fără permis.

Procesul în primă instanță s-a judecat la Judecătoria Sânnicolau Mare. Dragan Lakatoș a fost condamnat la patru luni cu suspendare, iar mama lui la șase luni cu suspendare. Maria Lakatoș și-a recunoscut fapta, dar a invocat faptul că „i-a venit rău de la biserică, şi că dată fiind distanţa de doar 800 m până la domiciliul său, i-a încredințat autovehicul fiului său, pentru a-l conduce până la domiciliu”.

Sentința Judecătoriei Sânnicolau Mare a fost contestată la Curtea de Apel Timișoara. Între timp a intrat în vigoare noul Cod Pena, iar pedeapsa de patru luni închisoare cu suspendare aplicată lui Dragan Lakatoș a fost transformată într-o măsură educativă, prin care tânărul a fost obligat să urmeze un curs de patru luni de formare civică „ pentru a-l ajuta să înţeleagă consecinţele legale şi sociale la care se expune în cazul săvârşirii de infracţiuni şi pentru a-l responsaliza cu privire la comportamentul său viitor”.

Dragan Lakatoș a declarat că a participat la cursul de formare civică, ținut de un cadre didactice din cadrul școlii, în afara orelor de curs. la școala la care învăța, cu . „Am fost la ore. S-au ținut la mine la liceu, susținute de cadre didactice ale școlii. Am învățat despre reeducare: fără scandaluri că legea ne pedepsește mai rău decât oricine altcineva și nu este voie să facem ilegalități, cum am făcut eu”, a declarat Dragan Lakatoș. Tânărul a mai declarat că și-a dat seama că implicarea într-un scandal, la scurt timp după reeducare îi poate complica situația, dar „prea târziu”. Lovise deja cu agresivitate un cameraman…

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE