- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

EXCLUSIV „Gulerele albe” au probleme în puşcărie. Judecătorul Cătălin Şerban şi Cornelia Corescu, bătuţi de colegii deţinuţi

Mondial [1]

arestFostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Cătălin Şerban şi fosta şefă a ITM Timiş, Cornelia Corescu, luptă pentru supravieţuire printre infractorii de drept comun. Potrivit surselor „Redeşteptarea”, cei doi „foşti” au fost bătuţi de colegii deţinuţi. 

colajUPDATE: Fiica Corneliei Corescu, Anca Corescu, a declarat pentru „Redeşteptarea” ca mama ei nu a fost implicată în niciun incident. Anca Corescu recunoaşte, însă, că astfel de informaţii au apărut „pe piaţă” încă de acum două luni. „În urmă cu ceva timp au început să mă sune prieteni şi cunoscuţi să mă întrebe dacă mama e ok, dacă a păţit ceva. Ca una care o vizitez regulat, pot să spun că mama nu a păţit absolut nimic, iar dacă ar fi păţit ceva aş fi văzut. Singura problemă de sănătate a mamei a fost o criză de fiere, în rest nu a suferit nici măcar o banală răceală”, a declarat Anca Corescu pentru „Redeşteptarea”. 
 
Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Cătălin Şerban şi fosta şefă a ITM Timiş, Cornelia Corescu, luptă pentru supravieţuire printre infractorii de drept comun. Potrivit surselor „Redeşteptarea”, cei doi „foşti” au fost bătuţi de colegii deţinuţi.

Potrivit surselor „Redeşteptarea”, Cornelia Corescu ar fi suferit o bătaie cruntă aplicată de colegele de celulă. Cazată în Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Arad, alături de alte deţinute, majoritatea de etnie rromă, Corescu ar fi fost bătută pentru bunurile personale primite de acasă.

Corecţiile fizice la care a fost supusă Cornelia Corescu în Penitenciarul Arad nu sunt deloc excluse. Într-o scrisoare transmisă Judecătoriei Arad, studenta criminală de la Miedicină, Carmen Bejan, a dezvăluit atmosfera care domneşte în sectorul de femei al puşcăriei din Arad. „Suntem 10 persoane pe cameră, dar nu există zi în care să nu aud înjurături, certuri sau scandal, iar uneori bătăi. Camera pe care mă aflu este cea mai liniștită din regimul închis. Vă cam imaginați ce este în alte camere. Nivelul de cultură este foarte scăzut, iar de comunicat nu am cu cine să comunic că altceva decât înjurături și sânge nu aud. Noroc că am radioul și cărți. Altfel cred că aș ieși de aici un animal din toate punctele de vedere”, a arătat Carmen Bejan în scrisoarea amintită.

Cătălin Şerban, agresat în duba Poliţiei

Chiar dacă şi-a susţinut doctoratul din arest preventiv, fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Cătălin Şerban, nu are o viaţă deloc uşoară după gratii. Potrivit surselor „Redeşteptarea”, Cătălin Şerban a fost bătut în momentul în care infractorii de drept comun au aflat că, „afară”, Şerban a fost judecător.

„Totul s-a întâmplat în duba Poliţiei, în timpul unuia dintre transferurile de la Penitenciarul Aiud, la Bucureşti, la Curtea Supremă. Discuţiile au apărut în momentul în care unul dintre deţinuţi l-a recunoscut că e judecător şi a fost comportamentul tipic, asa cum se spune, al hoţilor împotriva vardiştilor”, au explicat surse judiciare, potrivit cărora, Şerban nu a suferit leziuni care să atragă atenţia în momentul introducerii în arest. Potrivit, însă, unor alte surse, urmele lăsate de deţinuţii-bătăuşi au fost vizibile. Urmează ca, în urma unor cereri oficiale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor să emită un punct de vedere vizavi de informaţiile remise de sursele „Redeşteptarea”.