Ultima oră

EXCLUSIV Foști directori din CNADNR, puși să plătească o amendă de 175.000 de lei pentru contracte ilegale în valoare de șase milioane de euro

malitaDirectorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, lugojeanul Ioan Ambruş, îi pune la plată pe predecesorul său, Ioan Maliţa, şi pe doi subalterni ai acestuia. Fostul director general al DRDP Timişoara, Ioan Maliţa, fostul director economic, Ioan Ancaş, şi Anca Dinulescu, consilier juridic, sunt puşi să plătească o amendă de 175.000 de lei încasată de DRDP din cauza atribuirii unor lucrări fără licitaţie.

Mondial

ion-malita-agerpresDirectorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, lugojeanul Ioan Ambruş, îi pune la plată pe predecesorul său, Ioan Maliţa (foto), şi pe doi subalterni ai acestuia. Fostul director general al DRDP Timişoara, Ioan Maliţa, fostul director economic, Ioan Ancaş, şi Anca Dinulescu, consilier juridic, sunt puşi să plătească o amendă de 175.000 de lei încasată de DRDP din cauza atribuirii unor lucrări fără licitaţie.

Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a efectuat vara trecută un control la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) – Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara. În urma controlului inspectorii ANRMAP au constatat că, sub conducerea fostului director, Ioan Maliţa, DRDP Timişoara a încheiat o serie de contracte şi acte adiţionale, încălcând legea din domeniul licitaţiilor publice.

Concret, ANRMAP a stabilit că în iarna anului 2009, DRDP Timişoara a încheiat un contract de 76 de milioane de lei pentru întreţinerea curentă a drumurilor din raza DRDP Timişoara pe timpul verii din anul 2010. Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii a cărei câştigător a fost firma Confort, lider într-o asociere cu mai multe companii de profil.

Contracte umflate

Problemele au apărut în momentul în care la contractul de 76 de milioane de lei s-au mai încheiat două acte adiţionale, prin care suma licitată iniţial a fost majorată cu aproape, 29 de milioane de lei (aproximativ 6,3 milioane de euro). Suplimentarea sumelor a fost justificată prin necesitatea unor lucrări pe mai multe drumuri naţionale, printre care şi drumul Lugoj-Făget.
În urma controlului efectuat, inspectorii ANRMAP au depistat o serie de ilegalităţi în semnarea actelor adiţionale, iar DRDP Timişoara a fost sancţionată cu o amendă de 350.000 de lei. Sancţiunea a fost plătită în 48 de ore, iar valoarea amenzii a fost redusă la jumătate, 175.000 de lei.

Judecătorii pe post de recuperatori

După ce a plătit, însă, această amendă, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a demarat procedurile de recuperare a banilor de la cei care se aflau în 2010 la conducerea instituţiei, respectiv, fostul director general al DRDP Timişoara, Ioan Maliţa, fostul director economic, Ioan Ancaş, şi consilierul juridic, Anca Dinulescu.
Neajungând la o înţelegere cu cei consideraţi responsabili pentru primirea amenzii, actuala conducere a DRDP Timişoara, a deschis un proces prin care cere instanţei să îi oblige pe cei trei să plătească amenda. „Unitatea noastră a fost sancţionată de către ANRMAP din cauza faptului că pârâţii, în mod nelegal, au încheiat o serie de contracte şi acte adiţionale la acestea”, se arată în documentul depus de Ioan Ambruş în instanţă.

Avocatul care îi reprezintă pe cei trei pârâţi din dosar a spus că va discuta cu clienţii săi şi va exprima un punct de vedere, în cazul în care aceştia sunt de acord. Până ora redactării acestei ştiri, avocatul nu a mai emis niciun punct de vedere.

Vedeţi în ediţia tipărită a ziarului „Redeşteptarea” câţi bani a „înghiţit” drumul Lugoj-Făget, numai în anul 2010.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE