Ultima oră

EXCLUSIV Codul secret al braconierilor din zona Lugojului judecaţi pentru că au „duduit” ilegal cu „perna”, „plevna”, „mănunche” şi „bile”

vanatori"Redeşteptarea” continuă să vă prezinte date din dosarul braconierilor din zona Lugoj, judecaţi pentru că au vânat ilegal, cu arme contrafăcute. Potrivit datelor din dosar, braconierii foloseau un limbaj codificat. Puşca era „pernă” sau „plevnă”, iar cartuşele erau „mănunche” sau „bile”. „Am duduit un cocoş”, se laudă, la un moment dat, unul dintre braconiei.

Mondial

vanatori„Redeşteptarea” continuă să vă prezinte date din dosarul braconierilor din zona Lugoj, judecaţi pentru că au vânat ilegal, cu arme contrafăcute. Potrivit datelor din dosar, braconierii foloseau un limbaj codificat. Puşca era „pernă” sau „plevnă”, iar cartuşele erau „mănunche” sau „bile”. „Am duduit un cocoş”, se laudă, la un moment dat, unul dintre braconiei.

Procurorii DIICOT au descins în primăvara anului trecut la Lugoj şi în localităţile din jur pentru a destructura o reţea de braconieri care participau la vânători ilegale cu arme contrafăcute. Zece persoane din Bethausen, Cliciova, Coşetiu şi Lugoj au fost cercetate pentru că s-au constituit într-un grup infracţional organizat, specializat în confecţionarea armelor de vânătoare şi organizarea unor partide ilegale de vânătoare. În vara anului trecut braconierii au fost trimişi în judecată, unii dintre ei fiind deja condamnaţi pentru că şi-au recunoscut faptele.

Interceptările realizate de SRI în acest dosar arată că braconierii care „au făcut prăpăd” pe fondurile de vânătoare foloseau un limbaj codat. Spre exemplu, în data de 24 aprilie 2011, ora 18:48, Ciorogariu Sergiu îl sună pe Drăgoiu Ioan Şerban, zis „Ion a lu Pipearcă” , căruia îi solicită să-i împrumute „PLEVNA” pentru o vânătoare care va avea loc a doua zi, întrucât nu au suficiente arme pentru toti participanţii.

Puşca mai este denumită de braconieri şi „pernă”. La un moment dat, unul dintre inculpaţi îl sună pe prietenul său pentru a-l anunţa că merge să ia „perna”.

BN : Da.
CIOROGARIU SERGIU : Ce faci? Ha?
BN : Sunt la Ioana, te sun când plec.
CIOROGARIU SERGIU : Bă, unde ai fost alaltăieri seara?
BN : Cum?
CIOROGARIU SERGIU : Unde ai fost alaltăieri seara şi ieri seara?
BN : Lasă că îţi spun eu, vorbim.
CIOROGARIU SERGIU : Spui ! spui ! faci numai ce nu trebuie Grivei !
BN : Ce numai ce nu trebuie?
CIOROGARIU SERGIU : Ce numai ce nu trebuie? Să te duci să laşi perna( puşca) acasă, când vin acasă să o iau de la tine.
BN : Ce?
CIOROGARIU SERGIU : Când vin acasă sâmbătă iau perna( puşca).
BN : Care? A mea?
CIOROGARIU SERGIU : Nu am mea, nu are treabă cu a ta ce am cumpărat-o eu?
BN : Stai să ne înţelegem, eu am fost singur cu a mea.
CIOROGARIU SERGIU : Nu, cu altcineva ai fost.
BN : Am fost cu altcineva dar am fost cu a mea.
CIOROGARIU SERGIU : Am zis că ai luat-o pe a mea.
BN : Nu mă. Nu ştiu cine te-a sunat şi ţi-a zis.
CIOROGARIU SERGIU : Azi mi-a zis.
BN : Azi ţi-o zis? De ciudă că nu a fost el.

Într-o altă discutie, Drăgoiu Ioan Şerban vorbeşte cu Nicolae Botizat despre „bile”, adică despre cartuşe. O altă discuţie interceptată de SRI arată că acelaşi Botizan l-a sunat pe Sergiu Ciorogariu pentru a-i spune să cumpere o cutie de „mănunche” (cartuşe).

DRĂGOIU IOAN ŞERBAN :I-a…i-a…i-am zis lu’ Mesi, când…am vorbit cu Mesi, i-am zis bă p..ă păi stai aşa o ţâră, cum adică, cum adică, care, cum, cine vine, când o ‘nceput să-mi zică care cum vine am închis telefonu’…
B.N. :Şi, s-o ‘nervat ?
DRĂGOIU IOAN ŞERBAN :A…a…nu s-o ‘nervat dom’le n-o avut tupeu să comenteze ‘naintea mea că-l ia dracu’ pe el, ştii tu?
B.N. :Atâta m-o ‘nervat acuma…
DRĂGOIU IOAN ŞERBAN :Păi ?
B.N. :I-am zis frumos…băi ai adus cartuşe ?Ai cumpărat?Ce vrei să-ţi fac unu’ cadou?F…-te-n gură, n-am cartuşe, nu-mi trăbă da’ unu’ nu iau de la el da’ nici el de la mine nu vede…
DRĂGOIU IOAN ŞERBAN :Da?
B.N. :Să le ţină pentru el, am 12 bile, fac eu rost da’ le iau să-mi cumpăr eu o cutie, o belit p..a…….o belit p..a cu mine, o belit p..a cu Grivei…
DRĂGOIU IOAN ŞERBAN :Hm…
B.N. :Să vezi ce ţi-l înscrie Grivei de acum c…ă pe Mesi, aia-i face…
DRĂGOIU IOAN ŞERBAN :…
B.N. :Îşi bate joc de mine, poate vrei nici să nu-ţi mai cumpere de la italianu’ că mă duc şi te-mbârlig, sugi p..a că mă dau la altu’ şi-mi cumpără tăt îmi cumpără…

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE