Ultima oră

EXCLUSIV Anchetă DNA fără precedent la Timișoara. Procurorii verifică „afacerea 112”: „S-au cerut volume uriașe de documente”

Surse din cadrul Primăriei Timișoara au declarat pentru „Redeșteptarea” că procurorii structurii centrale a DNA realizează la Timișoara o anchetă fără precedent care vizează modul în care sute de locuințe din Timișoara au fost vândute în baza Legii 112, care permitea vânzarea locuințelor către chiriași, în perioada administrației Ciuhandu.

FOTO Timpolis

MondialVerificările Corpului de Control al Guvernului, care au vizat retrocedările de imobile și vânzările de locuințe pe Lega 112 din perioada administrației Ciuhandu s-au finalizat cu sesizarea DNA, structura centrală. Până la ora redactării articolului, DNA nu a confirmat oficial ancheta de la Primăria Timișoara, dar surse din cadrul municipalității au declarat că procurorii anticorupție au solicitat o serie de documente referitoare la vânzarea locuințelor pe Legea 112. Mai exact, procurorii DNA ar fi cerut contractele de vânzare-cumpărare asupra cărora există suspiciuni că s-au încheiat ilegal.

Secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, a confirmat ancheta procurorilor DNA, spunând că nu îl vizează pe el sau direcția pe care o conduce.

„Știu și eu de așa ceva, dar e la Direcția de Patrimoniu. Nu mă simt vizat absolut deloc de anchetă. Eu nici nu am fost la ședința aceea cu procesul verbal (n.r. ședința în care s-a emis o notă prin care se făcea derogare de la lege). Nu am semnat niciun contract. Secretarul nu semnează contracte”, a declarat Ioan Cojocari.

La rândul său, primarul Nicolae Robu a confirmat ancheta procurorilor DNA, susținând că organele de anchetă, DNA sau Corpul de Control al Guvernului, au solicitat cantități impresionante de documente de la primărie.

„Sunt solicitări multiple. Noi le dăm, dar sunt volume uriașe de materiale pe care trebuie să le dăm la cererea Poliției, Corpului de Control, Procuraturii, DNA-ului. Se multiplică în fiecare zi cantități foarte mari de documente care se transmit. Cele mai multe multiplicări trebuie să le facă Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări diverse pentru că în ceea ce este în jurisdicția acestei direcții se referă anchetele în derulare”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit unor surse din Primăria Timișoara, ancheta procurorilor DNA vizează modul în care mai multe locuințe din Timișoara s-au vândut în baza Legii 112 unor persoane care nu erau chiriașe la vremea intrării în vigoare a legii, așa cum prevede actul normativ. Pentru a se putea vinde locuințele persoanelor care nu erau chiriașe la momentul intrării în vigoare a legii, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o notă prin care se face derogare de la lege, invocându-se faptul că „există precedent”. Printre cei care au semnat nota respectivă se află fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, Vasile Tărciatu, Liviu Barbu, dar și fostul șef al Direcției de Patrimoniu, Nicușor Miuț. Printre cei care au beneficiat de locuințe cumpărate în baza acestei derogări sunt magistrați și polițiști, iar potrivit unor surse din primărie printre beneficiari s-ar afla chiar și un senator de Timiș.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on EXCLUSIV Anchetă DNA fără precedent la Timișoara. Procurorii verifică „afacerea 112”: „S-au cerut volume uriașe de documente”

  1. Boro ok sa vina DNA dar tu devi deja inervant la fiecare articol numai asta scri de ce esti frustrat?

  2. 6, vine DNA!

  3. La Lugoj când veniți?

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE