- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Eu votez pentru … ?

Mondial [1]Lugojenii vor un oraș fără praf, un municipiu verde, dar vor parcări cât mai multe deși cartierele si blocurile și așa sunt la nicio aruncătura de băț că dacă ieși dintr-unul intri în scara altuia, iar spațiile verzi dispar în favoarea parcărilor.

Candidații promit spital universitar, chiar unul nou dar să fie dărâmat cel actual în care s-au investit milioane de euro. E ca și cum ai da foc la banii investiți. Sunt angajați puțini și unii chiar nesimțiți, dar nu se pune problema staff-ului să fie unul specializat și civilizat. Se primesc donații dar nu se pot folosi.

Lugojul are școli destule, iar implicare a profesorilor este, dar vrem să îi dăm afară că au culoare politică, să depolitizăm sistemul, cică. Dacă unul era negru sau galben îl decoloram oare?

Avem câteva parcuri în miniatură si câteva băltoace de spații verzi neîngrijite cu iarba până-n brâu. Ne plângem de șerpi, țânțari, căpușe și alte gângănii pentru că angajații administrației locale nu fac față, nu vor sau nu îi interesează de îngrijirea lor.

Avem tomberoane la fiecare scară de bloc, dar cheltuim zeci de mii de lei pentru că nu reciclăm.

Se fac investiții, le distrugem din teribilism și ne plângem de bani aruncați la gunoi pentru că nu suntem în stare să păstrăm ce avem.

Avem sportivi multi-medaliați. Campioni de aur în greutatea lor. Nu există competiție de la care să nu vină cu câteva medalii de aur: gimnastică, lupte, judo, tir cu arcul, voleiul din Divizia A și altele. Ne mândrim cu ei, dar nu venim la niciun meci local să îi susținem. Măcar să dăm ca focile din palme, că atunci când vine vorba de bani nu suntem în stare să le oferim.

Avem drumuri pe care dacii, dacă ar veni din trecut acum și ar umbla pe ele ar face bătături și s-ar alege cu roțile căruțelor rupte mai des decât sunt obișnuiți.

Am avut piețe volante, dar lumea s-a plâns de ele pentru că nu erau igienice, pentru că era mereu gălăgie. Acum se vrea reintroducea lor. Sincer, nu aș mânca fructe, legume sau altele ce sunt ținute în praf sau condiții insalubre. Dar, hei, e o idee de campanie și trebuie să prostim lumea cu ea.

Am văzut candidați veniți din diferite domenii precum educație, administrație, sport etc. Toți se axează doar pe domeniul lor și toți promit că vor face doar din domeniul lor.

Mă așteptam ca dragii candidați să fie zilnic prin oraș la o șuetă cu lugojenii. Nici vorbă. În ultimele zile au ieșit și ei la umflatul porcului și asta ici si colo cu doi-trei-patru rătăciți pe băncile din fața blocului.

Ce vrem? Nici noi nu știm, dar vrem. Nu știm ce vom oferi, ca și candidați, dar măcar promitem că nu ne doare gura.

Dar noi? Lugojenii? Noi, pentru ce votăm?