Ultima oră

Entuziasmul tinereții! Doris Daiana Bondoc: Politică și administrație în egală măsură în noul consiliu local

MondialPartidele politice nu au fost prea generoase cu tinerii, în ceea ce privește reprezentarea în Consiliul local. Deși prezența pe liste a acestora a fost cât se poate de corectă din punct de vedere numeric, în realitate, plasarea pe locuri neeligibile a făcut ca noul Consiliu al municipiului Lugoj să fie tot la discreția ”seniorilor”.

Există însă și excepții. Doris Daiana Bondoc a fost plasată pe locul 4 al listei de consilieri PSD, loc eligibil.

Până la urmă, PSD a obținut majoritatea mandatelor din actualul consiliu municipal, cu zece mandate. La 25 de ani, Doris Bondoc este cea mai tânără consilieră din mini-parlamentul lugojean.

Doris Daiana Bondoc este născută la Lugoj la data de 5 mai 1991. Este necăsătorită și lucrează ca economist la S.C. Stentor D.S.D S.R.L . La început de mandat, i-am adresat câteva întrebări pentru a creiona activitatea viitoare.

– Deși aveți doar 25 de ani, vechimea în partid este mare. De când faceți parte din PSD?

– Sunt alături de echipa PSD Lugoj de 11 ani de zile. Am început ca membru la Liga Elevilor, apoi la Liga Studenților și, în final, la Liga de Tineret PSD Lugoj, având funcția de secretar la TSD Lugoj. M-am implicat constant în toate activitățile organizate de acest partid, tocmai de aceea îmi doresc să merg mai departe și să mă implic  atât pe plan politic cât și administrativ .

– În campanie ați fost anunțată de liderul PSD Lugoj, Francisc Boldea, ca purtător de cuvânt al partidului. Mai este valabil acest lucru? De când veți începe?

– Până la acest moment am fost axați pe discuții administrative, numirea mea în funcția de purtător de cuvânt va fi stabilită și anunțată ulterior.

– Cum vedeți relațiile cu presa, cum ar trebui să decurgă o relație normală cu media, având în vedere că partea de comunicare, în afara campaniei și precampaniei, a lipsit cu desăvârșire ?

– În ceea ce privește relația cu presa, ea este mereu deschisă, cu intenții bune de ambele părți.  Lugojenii trebuie sa fie mereu informați despre politica PSD Lugoj, despre ideile și modul în care partidul va conduce administrația locală.

– Considerați că femeile sunt suficient reprezentate în acest consiliu local?

– Da. Din partea PSD Lugoj avem două reprezentante în Consiliul Local. Este foarte importantă reprezentarea feminină, la fel cum este importantă și prezența tinerilor în Consiliul Local.

– Consilierii PSD au majoritatea absolută, cu zece mandate din 19, vă așteptați la această performanță?

– Este un lucru excepțional, deoarece numărul consilierilor PSD este direct proporțional cu încrederea pe care lugojenii o au în formațiunea noastră politică. Noi trebuie să transpunem în practică această încredere pe care lugojenii ne-au acordat-o, pentru a nu îi dezamăgi.

– Ca tânăr consilier local în slujba comunitătii, care sunt prioritățile, în ceea ce vă privește?

– Împreună cu echipa social-democrată dorim în continuare să modernizăm și să dezvoltăm acest oraș, să oferim asistență socială  lugojenilor, să dezvoltăm  turismul, să atragem fonduri nerambursabile pentru investiții, să dezvoltăm mediul economic precum și dezvoltarea vieții cultural-artistice a Municipiului Lugoj.

– Politică sau administrație? Care are trebui să fie balanța în noul consiliu local, ce credeți dv. că ar trebui să prevaleze?

– Noul Consiliu Local trebuie să ia iniţiativa şi să hotărască, în condiţiile legii, toate problemele de interes local, cu excepţia celor care sunt date prin lege în competenţa altor autorităţi ale administraţiei publice locale. Pentru mine, aspectul cel mai important este ca împreună să lucrăm la o administrație eficientă pentru municipiul Lugoj.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Entuziasmul tinereții! Doris Daiana Bondoc: Politică și administrație în egală măsură în noul consiliu local

  1. „Domnule Ramon” nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca am trădat echipa TSD , eu am muncit alături de acesta echipa si asa o sa fac si de acum înainte. Nu am de gand sa dezamagesc pe cineva!

  2. Minciuni intruchipate . Aceasta domnisoara si-a trecut peste principii demult si a tradat TSD(tineretul social democrat)Lugoj prin faptul ca le-a intors spatele celor tineri doar ca sa ajunga vedeta de consiliu. A facut si va face exact ce-i spune domnul primar restul sunt minciuni !

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE