Ultima oră

Elevii lugojeni, cei mai buni chimiști la concursul regional ”Memorial Octavian Larionescu”

MondialSâmbătă, 25 noiembrie, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj s-a desfășurat cea de-a IX-a ediție a concursului regional de chimie ”Memorial Octavian Larionescu”.

Au fost înscriși 568 de elevi din clasele VII-XII, provenind de la 50 de școli din județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Cluj, dintre care prezenți la competiție au fost 499 de elevi.

Subiectele, cuprinzând probleme de grade de dificultate variate, au fost elaborate de profesori din Lugoj și zonă,  respectiv din Timișoara și Cluj. Lucrările au fost evaluate pe loc, în prezența concurenților, fiecare elev aflând în timp util punctajul obținut. În aceeași zi a avut loc festivitatea de premiere a elevilor câștigători ai concursului.

S-au acordat în total 11 premii I, 19 premii II, 16 premii III, 118 mențiuni, iar din partea asociației profesorilor de chimie ”Profchim Lugoj – Zonă” încă 50 de mențiuni speciale. Elevii care au obținut premii, au fost recompensați pe lângă diplome și cu diferite sume de bani: premiul I – 200 lei, premiul al II-lea – 150 lei și premiul al III-lea – 100 lei.

Dintre elevii lugojeni, câștigătorii acestei ediții sunt: la clasa a VII-a (total 211 concurenți), premiul I Crina Ersilia Laza de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” – prof. Alina Dobrean, premiul II: Timeea Dobrean de la Școala Gimnazială ”Harul” – prof. Alina Dobrean și Timeea Magdalena Chiorean de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” – prof. Alina Dobrean, iar  premiul III a mers înspre Angela Buştean de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” și Dragoş Gheorghe Proca de la Școala Gimnazială ”Filaret Barbu”, ambii pregătiți de prof. prof. Dobrean Alina.

La clasa a VIII-a (64 de concurenți), premiul I: Alexia Gheju de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” – prof. Eliane Schmidt și Andreea Costi de la C.N. ”Coriolan Brediceanu” – prof. Eliane Schmidt. La clasa a IX-a (74 concurenți), premiul I: Chantal Marquardt de la C.N. ”Coriolan Brediceanu” – prof. Eliane Schmidt, la clasa a X-a (94 concurenți), premiul II: Anna-Maria Maşniţă de la C.T. ”Valeriu Braniște” – prof. Dana Stan, iar  premiul III: Diana Alexandra Colceriu de la C. N. ”Iulia Hașdeu” – prof.  Letiția Fedorca.

Nu în ultimul rând, la clasa a XII-a (24 concurenți), premiul I a fost obținut de Cătălin Botean de la C.N. ”Coriolan Brediceanu” – prof. Maria Vîlcu-Micu, premiul II de către Darius Andrei Chitan de la  C. N. ”Iulia Hasdeu”, iar  premiul III de eleva Raluca Bejerea de la C. N. ”Iulia Hașdeu”.     

”Le mulțumesc tuturor participanților la acest concurs, deopotrivă elevi și profesori, și îi felicit pentru rezultatele frumoase obținute. În mod special, mulțumesc doamnelor profesoare Maria Vîlcu-Micu și Eliane-Maria Schmidt pentru efortul depus în organizarea și buna desfăsurare a acestui concurs, ajuns la a IX-a ediție, fără de care această competiție, tot mai amplă de la un an la altul, nu ar fi existat”, a declarat prof. dr. Aurelian Sima, directorul Colegiului Național ”Coriolan Brediceanu” Lugoj. 

Evenimentul s-a bucurat de prezența prof. Monica Seviciu, de la Inspectoratul Școlar Județean  Timiș și  prof. Manuela Stan, de la I.Ș.J. Caraș-Severin, alături de prof. dr. Vlad Chiriac de la UVT – Departamentul de Chimie, care de patru ediții are o implicare deosebită în concurs, onorând coordonatorii cu participarea și expertiza științifică a acestuia.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE