- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Elevii din Cladova, în școală nouă! Clădirea a fost inaugurată astăzi

Mondial [1]Noul an școlar a început cu emoții și pentru elevii școlilor din mediul rural, în special pentru cei aproape 80 de copii din satul Cladova, comuna Bethausen, care au pășit pentru prima dată într-o școală nouă, ridicată din temelii.

Clădirea, în care funcționează grădinița și clasele de ciclul primar a fost inaugurată în prezența mai multor deputați, consilieri județeni și inspectori școlari.

”Școala are patru săli de clasă, cancelarie, grupuri sanitare și tot ce e necesar. A fost construită doar cu bani de la bugetul local al comunei”, a declarat Ioan Lihoni, primarul Bethausenului.

Și pentru cei aproape 250 de copii din Știuca, noul an școlar a început cu vești bune. Datorită numărului mare de elevi, Primăria a făcut demersuri și a reușit să atragă fonduri pentru extinderea clădirii, deoarece o parte dintre învățăcei sunt obligați să învețe și într-una din sălile de care dispune grădinița din sat.

Și cei 250 de elevi din Găvojdia pot învăța în cele mai bune condiții la școala din localitate. Aceasta a fost reabilitată în urmă cu câțiva ani, iar administrația locală va continua să investească în învățământul local, edilii reușind să atragă în acest an fonduri pentru reabilitarea integrală a grădinițelor din centrul de comună și Jena.