- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Elevii de la Vlaicu au aflat mai multe despre Cultura şi civilizaţia lugojeană în cadrul unui simpozion

Mondial [1]

maremicaLiceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” a organizat joi, 22 noiembrie 2012, în colaborare cu Muzeul de Istorie din Lugoj şi cu Consiliul Judeţean Timiş, prima ediţie a Simpozionului „Cultură şi civilizaţie lugojeană”.

maremica

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” a organizat joi, 22 noiembrie 2012, în colaborare cu Muzeul de Istorie din Lugoj şi cu Consiliul Judeţean Timiş, prima ediţie a Simpozionului „Cultură şi civilizaţie lugojeană”.

Manifestarea s-a desfăşurat la sediul liceului de pe strada Mocioni, începând cu ora 11.00. Elevii au prezentat referate, portofolii şi lucrări în power-point, toate acestea având ca scop aflarea mai multor informaţii despre personalităţile din Lugoj şi împrejurimi, despre istoria locală, obiceiurile şi tradiţiile din Lugoj şi satele din jurul oraşului.

„Scopul proiectului este ca elevii să se familiarizeze cu obiceiurile care au existat în oraşul nostru de-a lungul timpului şi mai ales de a nu uita tradiţiile bănăţene care sunt aşa de frumoase.

Sperăm să continuăm acest proiect şi în anul următor şi chiar să-l extindem, organizând un simpozion cu toate liceele din oraşul Lugoj. Elevii au reuşit să-şi facă cunoscute personalităţile prin studierea unei bibliografii atât propuse, cât şi la latitudinea lor. Au căutat în arhive, au mers la bibliotecă, s-au documentat chiar şi din ziarele şi documentele timpului”, a declarat Ibolya Şipoş, coordonatoarea proiectului.

La eveniment au participat elevi din cadrul liceului şi reprezentanţi ai Muzeului de Istorie Lugoj.

DSC 0162

DSC 0165

DSC 0167

DSC 0171

DSC 0174