"> Elevi de la Colegiul Brediceanu, într-un schimb de experienţă în Franţa – Redesteptarea

Elevi de la Colegiul Brediceanu, într-un schimb de experienţă în Franţa

 Elevi de la Colegiul Brediceanu, într-un schimb de experienţă în Franţa

În perioada 16-23 martie, 17 elevi din clasele a VII-a A şi B de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj vor participa la cursuri şi activităţi educative la College „Raoul Dufy” din Lyon (Franţa).

Schimbul de experienţă se realizează în cadrul parteneriatului încheiat între cele două şcoli, parteneriat care a debutat în anul şcolar 2013-2014, cu vizita elevilor francezi la Lugoj, realizarea unui spectacol împreună cu colegii lor de aici, spectacol în urma căruia au fost ajutaţi şi copiii de la Centrul de Plasament Recaş.

„Obiectivele stabilite încă de la începutul proiectului urmăresc promovarea şi integrarea secvenţelor educaţionale pe trei direcţii: multiculturalitate, diversitate şi voluntariat. Astfel cele două şcoli şi-au propus crearea şi punerea în practică a unei comunităţi educaţionale autentice la nivel european ca expresie a dialogului şi nevoii de acţiune. De asemenea, se urmăreşte includerea elevilor în activităţi artistice şi de voluntariat în vederea promovării muncii în echipă, crearea unui sistem interactiv de informare şi comunicare pentru elevi şi profesorii implicaţi”, a declarat prof. Maria Păcurar, profesor coordonator – Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”.

Activităţile care se vor desfăşura în cadrul proiectului sunt: participarea la cursuri în limba franceză, ateliere artistice, ateliere de arhitectură, corespondenţă şcolară şi realizarea unui blog al grupului. Şcoala din Lyon este reprezentată de prof. Marie-Pierre Baschenis, directoarea colegiului şi prof. Brigitte Rollin, iar Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj de prof. Mihaela Bînă, directoarea colegiului, şi prof. Maria Păcurar.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: