Ultima oră

Echipa de ciclism de la Harvard va participa la Cupa „Max Ausnit” de la Lugoj

ciclistiClubul de Turism Concordia organizează în data de 8 iunie cea de-a II-a ediţie a Cupei "Max Ausnit" la ciclism pe şosea. Zilele trecute, a avut loc întâlnirea cu sponsorul principal al competiţiei, firma Ausnit, Olariu şi Asociaţii, unde s-au pus la punct ultimele detalii.

Mondial

ciclisti

Clubul de Turism Concordia organizează în data de 8 iunie cea de-a II-a ediţie a Cupei „Max Ausnit” la ciclism pe şosea. Zilele trecute, a avut loc întâlnirea cu sponsorul principal al competiţiei, firma Ausnit, Olariu şi Asociaţii, unde s-au pus la punct ultimele detalii.

„Discuţiile au fost fructuoase. Domnul Gabriel Olariu, reprezentantul sponsorului, ne-a înştiinţat că va dota concursul cu premii în valoare de 4.000 de euro, lucru care va apropia nivelul competiţiei de cele de top. Dacă anul trecut am avut 150 de concurenţi, anul acesta ne aşteptăm la minim 250. Gândiţi-vă că doar premiul cel mare va fi de 800 de euro cash, ceea ce rar se întâmplă la noi în ţară în prezent. În general, la concursuri premiile constau în componente de bicicletă sau biciclete. Ne bucurăm foarte mult că avem ocazia să organizăm un concurs de o asemenea amploare şi să aducem Lugojul cât mai în faţă în ciclismul din România”, ne-a declarat Călin Ţîru, preşedintele Clubului de Turism Concordia.

Echipa de ciclism din Harvard, prezentă la Lugoj

Strănepotul magnatului Max Ausnit, Byron Hood, va fi prezent, ca şi anul trecut, la întrecere. De această dată însă, nu va mai veni singur, el aducându-i ca invitaţi speciali pe toţi membrii echipei de ciclism de şosea ai prestigioasei universităţi americane Harvard.

Startul concursului se va da la Casa Memorială „Max Ausnit” situată pe centura Lugojului în prezenţa lui Steven Ausnit care va fi şi el în România la acea dată. Traseul va avea în jur de 100 de km. Cicliştii vor ajunge pe DN 68A spre Făget, apoi la Surduc, Fârdea, Mâtnic, după care traseul ajunge în Nădrag. La coborâre se vine spre Măguri, Tapia şi din nou pe centură la finish line şi locul de premiere în locul de unde au plecat.

„În prezent avem probleme cu asfaltul pe o porţiune de circa 4 km între Fârdea şi coborârea de la Nădrag. Avem promisiunea Primăriei Fârdea că totul va fi rezolvat până la data evenimentului, astfel că participanţii vor avea de rulat pe drumuri de foarte bună calitate”, ne-a declarat şi Alin Roşu, unul dintre organizatori.

Tot mai multe concursuri pentru iubitorii de ciclism

Cupa „Max Ausnit” nu este singura care va atrage anul acesta competitori din ţară şi străinătate în zona Lugojului. Organizaţiile cicliste din zona Lugoj-Făget au un program tot mai încărcat. Primul concurs din acest an este Liman Bike Race, care va avea loc pe data de 12 mai, în prima duminică după Paşte.

Urmează Cupa „Max Ausnit” în iunie, după care, la întoarcerea din concedii, cei dornici să-şi încerce puterile pe dealurile din zonă vor putea participa la două concursuri inedite, unul cu o tradiţie îndelungată – Cupa Concordia, în luna septembrie, iar altul aflat la a doua ediţie, însă care promite să fie la fel de valoros – Pietroase Country Ride.

„Chiar dacă tradiţia a făcut ca cele 16 ediţii de până acum să se desfăşoare în prima jumătate a anului, am hotărât mutarea competiţiei la începutul lunii septembrie.
Motivele sunt încărcătura de concursuri în zonă în lunile mai-iunie, dar şi vremea, care la începutul toamnei este mai blândă”, ne-a mai explicat Călin ţîru.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE