Ultima oră

După 25 ani de luptă cu boala, o femeie strigă disperată după ajutor

MondialCu ochii în lacrimi, o pri­vire resemnată și o povară i­mensă, așa poate fi întâlnită Corina Pop, o femeie din Lu­goj. Greu încercată de soar­tă, cu multiple afecțiuni și cântărind aproape 200 de kg, povestește cu groază cal­varul pe care viața i l-a o­ferit la fiecare pas.

”Am ră­mas în pensie de boală pe când aveam 24 de ani, mi-am pierdut aripile chiar când mă pregăteam să îmi iau avânt. De atunci nu am mai putut lupta pentru un viitor, de atunci mă lupt cu boala. Am fost diag­nosti­ca­tă cu tumoră pe hipofiză, pentru ca la puțin timp să a­pa­ră și celălalt verdict, dia­be­tul”, povestește femeia cum a început totul.

Tabloul clinic întrunește afecțiuni cumplite, printre care boala Cushing, diabet zaharat de tip II insulino-dependent, o­be­zitate grupa III și a­fec­țiuni cardiace, ce au con­dam­nat-o pe femeie la de­gra­dare treptată.

Cu toate a­ces­tea, femeia nu a mai avut parte de un consult spe­cia­li­zat de ani buni, deoarece nici situația materială, dar nici greutatea nu îi permit să se deplaseze pe cont pro­priu.

”După descoperirea tumorii, în 1991 au urmat șapte ședințe de câte două săptămâni de radioterapie la Institutul Național de En­do­crinologie C.I. Parhon și Spi­talul 9 din București. Tu­mo­ra, deși încă mai e pre­zentă, a stagnat în urma a­cestor sesiuni”, a spus doam­na Pop.

După princi­piul conform căruia un ne­caz nu vine niciodată sin­gur, femeia și soțul acesteia, un bătrân cu privire blândă și ochi înlăcrimați, asupra căruia supărările și boala și-au spus cuvântul, sunt so­mați să părăsească locuința în care trăiesc cu chirie de aproximativ doi ani:

”Ni s-a spus acum vreo două săp­tă­mâni să plecăm. Întrebarea e: unde să mergem? Chiriile sunt peste puterile noastre financiare, iar eu necesit un anumit confort – o locuință fără scări și cu baia foarte a­proape, din cauza greutății nu mă pot deplasa. Până a­cum am căzut de două ori, e foarte dureros și îmi e foarte teamă când sunt singură”.

Singurul venit al familiei sunt cele două pensii de boa­lă, ce nu însumează mai mult de 1.100 de lei, dintre care majoritatea banilor sunt cheltuiți pe medi­c­a­men­te.

”Am fost acuzați că nu avem nimic, însă cu ce? Când eram tânără am încer­cat să obțin un credit, visam să ne luăm o locuință cât de mică, care să fie a noastră, însă ajunsă la bancă mi s-a râs în față, mi s-a spus că nu voi avea vreodată acces la un credit cu venitul meu. De atunci stăm în chirie, ne ducem traiul așa, de la o pensie la alta”, a mai de­cla­rat Corina Pop.

Anii de du­re­re și degradare socială și-au spus cuvântul, iar visele pe care orice tânăr le are, s-au transformat odată cu tre­cerea timpului în vise noc­turne, reverii în care încă este tânără, muncește și luptă:

”Îmi tot apare în vis că nimic nu e aievea, că lu­crez încă la Mondial, fa­bri­ca unde eram angajată, că îi povestesc colegei mele ce planuri de viitor am. Mi-a rămas în suflet locul acela, mi-a plăcut munca, pentru mine vestea că nu mai pot munci a fost un șoc și în a­ce­lași timp a însemnat sfâr­șitul timpuriu”.

Oaza de liniște a femeii o mai reprezintă acum doar soțul acesteia ce poate fi dat exemplu de umanitate și caracter de fier.

Deși boala a pus stăpânire pe Corina Pop la scurt timp după că­să­to­rie, acesta nu s-a clintit în fața încercărilor la care au fost supuși.

Îi este încă a­lă­turi și prin fiecare gest plin de căldură și atenție, în­cear­că parcă să îi aline femeii dragi sufletul ce tremură în fața soartei.

Persoanele ce doresc să ofere o șansă la o viață mai liniștită, oamenii de bine prin intermediul cărora să îi putem oferi doamnei Corina Pop un control de spe­cia­li­ta­te și ce pot contribui prin orice gest umanitar, sunt aș­teptate să trimită un e-mail pe adresa nicoleta.micsa@hotmail.com sau office@redesteptarea.ro

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE