Ultima oră

DSP a descoperit ingredientul care a agravat toxiinfecţia alimentară de la pizzeria din Lugoj

sos de usturoi

MondialChiar dacă rezultatele analizelor de laborator nu au fost încă eliberate, inspectorii DSP Timiş care au cerceatat cazul de toxiinfecţie alimentară de la Lugoj au ajuns la o concluzie.

După ce au audiat mai mulţi pacienţi care s-au intoxocat după ce au mâncat pizza şi care au rămas internaţi în spital, s-a ajuns la ipoteza că sosul de usturoi a cauzat stările diareice şi febra.

„Suspiciunea generală este asupra unui sos de usturoi pe care ei îl prepară în restaurant cu ou, ca o maioneză. Persoanele care au ajuns în spital şi care sunt încă sub tratament, toate au consumat pizza cu sos de usturoi. Cei care nu au ales sosul au fost trataţi la domiciliu”, a declarat Dana Şpac, purtător de cuvânt al DSP.

Inspectorii care au luat probe din alimente sâmbătă nu au mai găsit însă şi sos de usturoi pentru a-l analiza.

„Sosul se prepară într-o anumită cantitate cât să ajungă în ziua respectivă, iar colegii noştri nu au mai avut din acel sos să ia probă. Probe au fost luate de la şuncă, mozzarela, cârnaţi etc şi aşteptăm rezultatele de la laborator”, precizează Şpac.

Dacă sosul de usturoi le-a pus capac doar unora dintre pacienţi, rămâne de văzut cum se prezentau celelalte alimente din care au fost prelevate probe pentru analize. Conform reprezentanţilor spitalului din Lugoj, şi la analize se pare că prezenţa microbilor va ieşi pozitivă.

DSP presupune că sosul s-a alterat din cauza temperaturilor ridicate şi nefiind păstrat corespunzător.

„S-au făcut recomandări ca pe perioada temperaturilor ridicate să excludă tot ce e ou, maioneză din meniu”, a conchis purtătorul de cuvânt.

Vă reamintim că 23 de persoane au ajuns la spital cu stări diareice acute, vomă şi febră după ce au mâncat la pizzeria Cocktail Rive din cartierul lugojean Cotu Mic. Oamenii sunt în afara pericolului, o parte dintre ei fiind trataţi la domiciliu.

Citeşte şi O pizzerie a băgat în spital 23 de persoane, printre care şi copii. DSV nu a mişcat un deget, pizzeria e deschisă!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on DSP a descoperit ingredientul care a agravat toxiinfecţia alimentară de la pizzeria din Lugoj

  1. D-nul Calin are alte treburi nu sta la bucatarie,de ce se pomeneste numele lui.

  2. am mancat de multe ori de la acea pizzerie si chiar aveau cea mai buna pizza din oras. Probabil ca acum s-a intamplat si vor avea mai multa grija cum tin alimentele.

  3. (NE)Ali-ment-ara // 22 iulie 2014 at 15:39 // Răspunde

    „Secretul” il stie numai Calin Dobra, vicele judetului, patronul din spatele bucatariei conduse de sotie si soaca lui. Cat despre analize, Dumnezeu cu mila, ca si cand mergi la spitalul lugojean sa te faci bine si te imbolnavesti mai rau.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE