- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Drumul, prietenul meu! Program gratuit de educație rutieră pentru copii

Mondial [1]O nouă acțiune dedicată copiilor are loc la Lugoj. Clubul Prichindeilor va fi marți, 23 octombrie, gazda evenimentului ”Drumul, prietenul meu!”.

”Clubul Sportiv Daniela Zaharie și Sport Masters Year 2012 sunt două cluburi sportive ale căror membri participă și organizează curse auto sub egida ACR. În urmă cu un an, aceștia au demarat un program preventiv-educațional numit Drumul, prietenul meu!. Programul de educație rutieră se adresează copiilor și adolescenților și este prezentat de către inițiatorii proiectului în general în școlile unde sunt invitați. Conștienți fiind de importantă siguranței copiilor pe drumurile publice, Clubul Prichindeilor le-a lansat invitația de a veni și în Lugoj. Spre bucuria noastră, aceștia au acceptat cu drag. Doritorii sunt rugați să completeze formularul de înscriere de pe pagina de facebook a evenimentului pentru a ne ajuta în gestionarea locurilor disponibile. În funcție de numărul participanților vom putea avea două prezentări, una de la orele 17 și una de la 18”, au transmis organizatorii evenimentului.

Clubul Prichindeilor, situat în Cotu Mic, pe strada C.D. Loga, nr. 38, la etajul I, va deveni pentru câteva ore locul în care copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani vor învăța gratuit, îndrumați de piloți de raliu, copiloți, precum și oameni inimoși implicați în cursele de mașini, importanța siguranței auto, pe drumurile publice, dar și în afara acestora.

Spre bucuria celor mici, nu vor lipsi nici surprizele. La eveniment vor fi aduse două mașini echipate pentru curse, iar la final, fiecare copil participant va intra în posesia Permisului de Pieton.