"> Drum mai scurt către Lugoj, pentru locuitorii din Răchita și Dumbrava | Redesteptarea

Drum mai scurt către Lugoj, pentru locuitorii din Răchita și Dumbrava

 Drum mai scurt către Lugoj, pentru locuitorii din Răchita și Dumbrava

Administrația locală din Dumbrava a finalizat inves­ti­ția la cei 7,3 kilometri de drumuri agricole realizate pe teritoriul comunei.

Din aceștia, conform proiectului, a fost prevăzută asfaltarea a 1,3 kilometri, porțiune care este ca o semicentură pentru satele Dumbrava și Ră­chita.

Aceasta a fost con­struită în paralel cu linia de cale ferată de la fosta haltă Răchita și se intersectează cu drumul județean din dealul Mănăștiurului, scur­tând accesul locuitorilor că­tre Lugoj, cu aproape 1,5 kilometri.

”Drumul este folosit zilnic de locuitorii din Răchita și Dumbrava, care merg înspre Lugoj, pentru că este mai scurt. Ur­mea­ză ca la aceste drumuri agricole să construim și po­de­țele de acces către su­pra­fe­țele agricole, astfel că am achiziționat tuburile necesare. Vom înlocui câteva și pe străzi, în locurile în care am avut probleme din cauza debitului mare de apă. Lucrarea va fi efectuată în regie proprie”, ne-a declarat Ioan Ihasz, primarul Dumbravei.

Pe lângă drumurile agricole, în această perioadă au demarat și investițiile la cei 9,7 kilometri de străzi rămase neasfaltate în toate satele comunei.

“Se lucrează la balastare și pietruire, dar și la podețe și rigole, până când ne permite vremea, pentru că la primăvară vrem să trecem la faza de asfaltare. Vor fi turnate două straturi de asfalt”, ne-a mai spus edilul șef.

Investiția este realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *