Ultima oră

Drob de post cu ciuperci și orez

Mondial

În afară de faptul că acest drob de post cu ciuperci și orez este perfect pentru o masă festivă din posturile de peste an sau pentru cei cu un regim vegan de viață, este, de ce nu, și o alternativă la drobul tradițional din măruntaie de miel pentru cei ce nu-l pot include, conform tradiției în meniul de Paști.

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci
  • 2 morcovi mici
  • 2 cepe mici
  • 50 ml de ulei
  • 100 grame de pesmet
  • 2 lingurițe de faina de in
  • 200 grame de orez
  • 400 ml de apă
  • sare, piper, cimbru după gust
  • un vârf de cuțit de turmeric
  • pătrunjel și mărar – câte o legătură
  • 4 căței de usturoi

Curățăm și tocăm mărunt ciupercile. Spălăm și curățăm celelalte legume. Tocăm ceapa și dăm morcovul pe răzătoarea mare.

Într-o oală punem orezul și apa, adăugăm și puțină sare și lăsăm la fiert până când scade apa și orezul se gătește.

Lăsăm la răcit. Încingem într-o tigaie jumătate din cantitatea de ulei, adăugăm ciupercile și le lăsăm să se gătească până scade zeama lăsată de ele.



Dăm deoparte și lăsăm la răcit. Adăugăm și restul de ulei în tigaie și când este încins pune ceapa, o lăsăm să se gătească un minut după care adăugăm morcovul și îl gătim și pe acesta puțin.

Când sunt gata le dăm deoparte și le lăsăm să se răcească.

Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă dreptunghiulară ca cele pentru chec/cozonac.

Punem în ea hârtie de copt. Într-un vas încăpător punem ciupercile gătite, amestecul de morcov și ceapă precum și celelalte ingrediente. Amestecăm bine compoziția.

Punem compoziția în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute.

Când este gata scoatem tava din cuptor și lăsăm la răcit câteva minute cât să putem scoate drobul din tavă și să îl mutăm pe un grătar ca să se răcească în continuare.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE