"> Dramatic, dar cu puncte! Lugojul învinge din nou Dinamo şi se menține pe locul 6 | Redesteptarea

Dramatic, dar cu puncte! Lugojul învinge din nou Dinamo şi se menține pe locul 6

 Dramatic, dar cu puncte! Lugojul învinge din nou Dinamo şi se menține pe locul 6

CSM Lugoj a salvat trei mingi de meci și s-a impus cu 3-2 într-un meci extrem de important pentru poziția a VI-a a clasamentului, cu Dinamo București.

Dinamo București nu mai este echipa de anul trecut, în care își făceau loc două sârboaice, o jucătoare din Brazilia, una din Argentina și una din SUA și de care CSM Lugoj dispunea, pe teren propriu, tot cu 3-2.

Cu un lot mult întinerit, dar cu junioare din naționala României, e­chi­pa din București și-a propus în acest an ocuparea unei poziții de play-off, iar adversari direcți în lupta pentru accederea în partea superioară au fost Agroland Timișoara și CSM Lugoj.

Cum formația ti­mișoreană s-a dovedit i­na­bor­dabilă din acest punct de vedere (deși în retur jocul s-a încheiat tot în cinci seturi, 3-2 Agroland), Dinamo a pus toate tunurile pe meciurile cu Lugojul. Iar acestea au fost ambele de infarct, atât în tur, unde gazdele au revenit miraculos în tie-break și s-au impus, cât și în retur, lugojencele fiind cele care au revenit în setul IV, au anulat trei mingi de meci și au câș­ti­gat relaxat în decisiv.

Soarta jocului putea fi mai ușoară, deși tinerele de la Dinamo, completate de experiența centrului Marcovici, au luptat în fiecare set pentru orice minge. CSM Lugoj a avut 1-0, după un prim set încheiat cu 25-22 și putea avea 2-0, dacă pe finalul setului secund nu își făceau din nou apariția greșelile în preluare și la serviciu.

Dinamo a revenit de la 15-20, 19-23 și 22-24 și s-a impus cu 30-28. Deși un cli­șeu, socul setul pierdut după ce l-a avut în mână, a fost resimțit clar de lugojence, care nu au mai contat în setul 3, pierdut la 11.

Setul IV, u­nul ce putea fi decisiv în lup­ta pentru locul 6 a început bine pentru lugojence, 3-0, 10-7, 14-11. De aici a urmat o serie de șase puncte conse­cu­tive pentru Dinamo și s-a ajuns la 14-17. Lugojencele egalează din nou la 17, se merge punct cu punct până la 22, după care echipa din Ca­pitală pare să se desprindă în câștigătoare 24-22.

Nu este de acord căpitanul Ionela Canea, care servește foarte bine și pune în dificultate con­strucția oaspetelor, care pierd trei puncte consecutiv până la 25-24. Setul nu e ter­mi­nat, Dinamo mai are o minge de meci, la 26-25, Paș­ca greșește serviciul, iar Shvanska atacă de 2 ori și trimite meciul în decisiv după 28-26.

Ultimul set este echilibrat doar până la 8-7, după care lugojencele reușesc șapte puncte la rând și în uralele unei asistențe numeroase își adjudecă două din cele trei puncte. Suficient, pentru moment, de a rămâne cu două puncte în fața celor de la Dinamo.

Însă presiunea va fi în viitoarele dispute, atât în ta­băra lugojencelor cât și a ce­lor din București, care nu au voie să facă nici un pas gre­șit în disputele abordabile cu Cluj, Iași și Tg. Mureș. Pentru Lugoj două dintre ele ”afară” (Cluj și Mureș), la fel ca și pentru Dinamo, la Cluj și Iași.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *