Ultima oră

Două proiecte ambiţioase pentru viitorul Spitalului Municipal. Comisia decide cine va fi viitorul manager

MondialLa concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Municipal din Lugoj s-au prezentat doi candidaţi: dr. Erwin Floroni, actualul director interimar al instituţiei şi dr. Anda Maria Neagoe, cea care conduce în prezent Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul SML.

Concursul a avut loc vineri, 4 august, de la ora 10. Comisia a fost formată din prof. univ. dr. Ramona Amina Popovici, şef lucrări Virgil Ciobanu, asistent universitar Adina Ioana Bucur de la UMF Timişoara şi secretar – dr. Sofia Jurca.

Dr. Ramona Popovici, preşedinta Consiliului de Administraţie de la Spitalul Municipal şi a comisiei de concurs, a prezentat în deschidere regulile care trebuie respectate de concurenţi: fiecare a avut dreptul la o prelegere de maximum 20 de minute, apoi la o sesiune de întrebări, de maximum 30 de minute. Concurenţii au intrat în ordine alfabetică şi nu au avut voie simultan în sală în timpul susţinerii concursului.

În continuare, s-au prezentat două proiecte valoroase, de către doi medici competenţi. Ne-am bucura dacă la fiecare instituţie din oraş s-ar organiza concursuri de asemenea nivel!

În expunerea sa, dr. Floroni a pus accent pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale şi a comfortului pacientului pe timpul spitalizării. În planul său de management, dr. Floroni a evidenţiat punctele tari şi cele slabe ale spitalului, precum şi soluţii practice de îmbunătăţire a activităţii.

Printre punctele tari se numără nivelul înalt pregătire de pregătire a cadrelor, dotarea secţiilor cu aparatură performantă, abordarea unei palete largi de patologii medicale, sistemul informatic integrat, acreditarea ANMCS în vederea asigurării serviciilor medicale de înaltă calitate etc. El a amintit scăderea duratei medii de spitalizare, ceea ce arată o bună performanţă a medicilor, rata foarte mică a transferurilor şi a bolnavilor reinternaţi la 30 de zile de la externare, precum şi procentul de doar 0,15% al infecţiilor nosocomiale. Ca părţi negative au fost amintite structura pavilionară, cu costuri mari la utilităţi, migraţia îngrijorătoare a personalului mediu sanitar şi altele.

Floroni propune, printre altele, “reamenajarea parcului SML cu ajutorul unui inginer horticol, un sistem de supraveghere video care să asigure o monitorizare completă şi reabilitarea termică a clădirilor, pentru a reduce pierderile. Prin accesarea unui proiect european pe axa prioritară 3B, vom fi primul spital din judeţ care trece pe energie verde”.

Dr. Anda Maria Neagoe a făcut o trecere în revistă a istoricului SML, cu personalităţile sale şi a spus că este nevoie de creşterea performanţei pentru “salvarea prestigiului spitalului lugojean”. În viziunea sa, “autonomia managerială însemnă putere şi motivaţie”.

Dr. Neagoe a pus în discuţie regânirea secţiilor şi a circuitelor funcţionale, lipsa de comunicare şi controlul managerial intern insuficient dezvoltat, suprasolicitarea personalului medical, folosirea de personal mediu angajat cu PFA şi care nu poate fi evaluat ca şi angajaţii permanenţi, spitalizarea de zi aproape inexistentă, rata ridicată a posturilor vacante, gradul de ocupare al posturilor fiind de 76,49% etc. Ea a subliniat că faţada pavilionului principal ar fi putut fi renovată cu fonduri de la Ministerul Culturii, fiind o clădire patrimoniu.

„Nu ne trebuie dotări scumpe, neadecvate, doar de dragul modernizării, dacă nu avem personal specializat”, a punctat dr. Neagoe.

Într-o pledoarie care a depăşit timpul alocat, după cum a notat comisia, ea a insistat, printre altele, la îmbunătăţirea actului medical prin educaţie continuă, pentru creşterea performanţei spitalului, înfiinţarea de secţii noi, precum oncologie, pediatrie oncologică, chirurgie pediatrică şi revitalizarea secţiei de infecţioase.

Comisia de concurs va anunţa câştigătorii în 24 de ore. Indiferent cine va câştiga, va avea o misiune de mare responsabilitate, nu numai faţă de Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei”, ci pentru întreaga comunitate lugojeană.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

5 Comentarii on Două proiecte ambiţioase pentru viitorul Spitalului Municipal. Comisia decide cine va fi viitorul manager

  1. Degeaba, tot Boldea trage sforile si pune pe cine vrea si se aude in toata primaria ca Floroni este ”pupila” lui…

  2. O RUSINE! Cum sa spui ca ai un nivelul înalt pregătire de pregătire a cadrelor. In afara de sub 10 medici si asistente pregatite la un nivel inalt nu gasesti. Sa nu mai vorbim ca in plina epidemie de rujeola sectia de infectioase nu are medici!

  3. Eeeeee unii sustin proiecte, altii le noteaza, dar din pacate pentru noi tot politic se dau posturile astea si tot noi o sa suferim in spitalul ala pe cand PSDistii se duc sa se trateze prin Europa.

  4. Am fost si eu cu mama la doamna doctor dar am ajuns dintr o intamplare, adica era ceva foarte urgent, multumesc pentru rabdarea si blandetea cu care a tratat o pe mama mea. Multe ganduri bune Dna Doctor Neagoe de la urgente, va sprijinim si speram ca o sa fiti urmatorul manager.

  5. Iovanescu Melania // 4 august 2017 at 18:05 // Răspunde

    Doamna doctor sunteti un adevarat profesionist medical si nu numai, o persoana speciala sufletului meu, m-ati castigat din prima clipa cand v-am intalnit la urgente si va multumesc pentru ca m-ati ajutat. Sunt sigura ca o sa schimbati in bine spitalul. Va sustin.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE