- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Două localităţi din estul judeţului împlinesc 575 de ani de atestare documentară

Mondial [1]Localităţile Leucuşeşti şi Cutina vor sărbători în data de 4 aprilie, 575 de ani de atestare documentară. Evenimentul va fi marcat de Primăria şi Şcoala Gimnazială Bethausen, în parteneriat cu Asociaţia Militarilor în Rezervă şi Retragere din Lugoj, prin mai multe activităţi care se vor desfăşura pe platoul Căminului Cultural din centrul localităţii Leucuşeşti.

Manifestările încep la ora 11 printr-un cuvânt de deschidere susţinut de reprezentanţii unităţii de învăţământ şi ai administraţiei locale, urmat de arborarea drapelului naţional, depuneri de coroane şi o slujbă religioasă la troiţa din faţa Bisericii Ortodoxe.

”Cele două localităţi au fost enunţate în documente încă din anul 1440. Vom sprijini marcarea acestui eveniment, pentru că este important să nu ne uităm istoria”, spune Ioan Lihoni, primarul comunei Bethausen.

Sărbătorirea celor 575 de ani de atestare documentară va continua cu un spectacol militar desfăşurat de Detaşamentul de Fete din Lugoj şi 16 tinere din cele două sate, în memoria eroilor leucuşeni şi cutinenţi căzuţi în cele două războaie mondiale. Momentul va fi urmat şi de un spectacol folcloric de cântece şi dansuri populare.