- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Două spectacole la Caransebeş pentru trupa de actori amatori a Teatrului lugojean

Mondial [1]

 

teatruActorii lugojeni se vor deplasa joi, 21 februarie, la Caransebeş cu două spectacole de teatru.

teatru

Actorii lugojeni se vor deplasa joi, 21 februarie, la Caransebeş cu două spectacole de teatru.

Piesa „Pinocchio” de C. Collodi, în regia lui Dan Mirea, se va juca pentru copiii din municipiul cărăşean de la ora 10:30 şi 12. Din distribuţie fac parte Ileana Căprariu, Constantin Ilie, Oana Tihoi, Ovidiu Decean, Tudor Trăilă, Irina Rusu, Loredana Lupescu şi Daiana Suba.

De la ora 19.00, iubitorii de teatru din Caransebeş vor putea să urmarească piesa de mare succes „Haide, ucide-mă dragoste!”, de Aziz Nesin, în regia Mariei Voronca. În distribuţie: Ileana Căprariu, Lăcrămioara Bercean şi Ovidiu Decean.

„Săptămâna trecută am fost la Caransebeş şi am discutat cu directorul Casei de Cultură de acolo, dl. Ioan Cojocaru. A dat dovadă de multă deschidere şi am convenit să avem aceste două spectacole în noua sală de teatru inaugurată acolo acolo anul trecut, în noiembrie. Luna viitoare vom juca la Caransebeş piesa pentru copii „Scufiţa roşie”. În acest an, în funcţie de audienţa pe care o vom avea cu spectacolele de joi, intenţionăm să revenim cu piese precum „Steaua fără nume” şi „Gaiţele””, ne-a declarat Constantin Ilie, director interimar al Casei de Cultură a Municipiului.

Colaborarea cu Casa de Cultură din Caransebeş face parte dintr-un proiect mai amplu, de revitalizare a teatrelor din zonă. Directorul Constantin Ilie adaugă că „în luna ianuarie, Teatrul Municipal din Lugoj a mai stabilit două convenţii de colaborare, semnate cu N.D. Vlădulescu, directorul Teatrului de Vest din Reşiţa şi Lucian Vărşăndan, directorul Teatrului German de Stat din Timişoara (TGST)”.

Convenţiile presupun spectacole pe bază de reciprocitate, primul dintre acestea fiind piesa pentru copii „Hansel şi Gretel” (TGST) prezentată la 31 ianuarie pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj.