- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Două licee din Lugoj vor certificatul de Şcoală Europeană. Află pe ce îşi bazează solicitarea!

Mondial [1]

 scoliColegiul Naţional „Iulia Haşdeu” şi Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj participă la Competiţia Naţională pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană”, ediţia 2012.

scoliColegiul Naţional „Iulia Haşdeu” şi Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj participă la Competiţia Naţională pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană”, ediţia 2012.

Aceasta se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Colegiul Hasdeu are o documentaţie bazată pe participarea la Competiţia Naţională „Şcoală Europeană”, în urma căreia elevi şi cadre didactice au avut ocazia să viziteze sediile instituţiilor europene de la Luxemburg şi Bruxelles. De asemenea, liceul are parteneriate cu şcoli din Italia şi Ungaria şi nu în ultimul rând, profesori de la Hasdeu beneficiază de burse cu pregătire europeană.

În ceea ce priveşte Colegiul „Branişte”, argumentele sunt proiectele europene derulate, cum ar fi proiectul Comenius Multilateral, Proiectul Leonardo etc. De asemenea, colegiul se află în parteneriate cu şcoli şi agenţi economici din Spania, Anglia, Germania, Ungaria, Turcia, Polonia.

Până în data de 12 martie, şcolile care s-au încadrat în cerinţe şi-au trimis candidaturile la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, urmând ca în perioada 20-24 martie, acestea să fie evaluate. Rezultatele finale şi lista unităţilor de învăţământ declarate câştigătoare, vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, după data de 25 aprilie 2012.

„Odată obţinut, certificatul Şcoală Europeană este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Titlul le conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea acestuia determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi proiecte”, a declarat Daniela Dragomir, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Colegiul „Brediceanu” este singura şcoală din Lugoj care a primit titlul de Şcoală Europeană în 2007 şi în 2011.