"> Donații de peste trei tone de alimente! Poli Timișoara, alături de familiile nevoiașe din Lugoj și satele din jur – Redesteptarea

Donații de peste trei tone de alimente! Poli Timișoara, alături de familiile nevoiașe din Lugoj și satele din jur

 Donații de peste trei tone de alimente! Poli Timișoara, alături de familiile nevoiașe din Lugoj și satele din jur

Aflată la cea de-a zecea ediție, Acțiunea de Crăciun organizată de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria și-a atins și de această dată scopul. Alături de suporterii din Peluza Sud au ajutat 177 de familii trăiesc în condiții improprii, greu de imaginat, cu un trai greu de acceptat.

De donațiile druckerilor alb-violeți s-au bucurat cel mai mult cei 431 de copii din Lugoj, cartierul Mondial Bocșei, comuna Știuca, satele Dragomirești, Oloșag și Zgribești, comuna Victor Vlad Delamarina, satele Pădureni, Petroasa Mare și Visag, Găvojdia, comuna Fârliug, satele Remetea-Pogănici, Valea Mare, Scăiuș și Valea Mare, și comuna Coșteiu, satele Hezeriș, Păru și Țipari.

Printre cazurile care au emoționat voluntarii a fost cel de la Oloșag, unde o familie cu două fete trăiește într-o fermă la aproximativ 2 km de sat, undeva în vârful dealului, și care trăiește de pe o zi pe cealaltă întrucât nu au curent și nu au provizii de iarnă.

“La Oloșag am întâlnit un nou caz care ne-a lăsat fără grai. O familie trăiește într-o ferma la aproximativ 2 kilometri de sat, undeva în vârful dealului. Acești oameni efectiv trăiesc de pe o zi pe cealaltă întrucât nu au curent și nu au provizii de iarnă. Una dintre fete nu ne-a lăsat să plecăm până nu ne-a arătat carnetul de note: numai note de FB deși învață doar la lumânare. De menționat că în fiecare zi ea împreună cu sora ei mai mică și mama lor merg cei 2 km către școală pe jos pe un drum aflat în sălbaticie și printr-o zonă unde s-au semnalat atacuri ale șacalilor. Obiectivul nostru pentru aceste fetițe e să strângem bani pentru un generator de curent”, au spus reprezentanții Druckeria.

Ulterior, pe harta Acțiunii de Crăciun Druckeria 2019 s-au adăugat Sălbăgel, Lugojel, Jena și Jdioara.

Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” a reușit să doneze cu ajutorul a peste 50 de voluntari, care în decursul a cinci zile au sortat și au transmis efectiv peste trei tone de alimente și dulciuri.

Partenerii care au sprijinit Druckeria necondiționat în acest an au fost Peluza Sud Timișoara, Politehnica Timișoara, DialogData, Mewi, RAOL, Profi, Valdas Building, Elit, Golden Foods Snacks, Escobar Phone Shop&Service, Romcrete echipamente, Sound Creation, Demars Real Estate Investment, Facultatea de Geografie, Chimie și Biologie din cadrul UVT, Geotim, Academia Mămicilor din Timișoara, Educația la Sat și Fundația “Surorile de caritate Ioana Antida” Lugoj.

Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” a promis că în 2020 se vor mobiliza și mai mult pentru semenii lipsiți de soartă, iar actele caritabile se vor desfășura pe toată durata anului.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: