Ultima oră

Doisprezece elevi lugojeni reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor şcolare

Cei mai mulţi olimpici naţionali sunt de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”

elevi elevi

Mondial

Anul acesta este unul reuşit pentru elevii lugojeni, o spun rezultatele obţinute la olimpiadele judeţene organizate pentru diferite discipline şcolare.

Lugojul are elevi calificaţi la olimpiadele naţionale de informatică, engleză, logică, matematică, fizică, germană, religie – Alianţă Evanghelică şi religie ortodoxă. Aceştia merg mai departe după ce au câştigat concursurile judeţene.

Profesorii şcolilor din Lugoj se mândresc cu ei, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş le-au transmis felicitări.

„Brediceniştii” – cele mai multe rezultate

Din cei 11 elevi calificaţi la etapele naţionale de informatică, engleză, logică, matematică, fizică, germană, religie – Alianță Evanghelică şi religie ortodoxă, opt sunt de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”. Este vorba de Radu Szasz, clasa a XII-a – Premiul II la Olimpiada judeţeană de informatică, prof. Doru Ianculescu; Hausberger Laicu, clasa a IX-a – Premiul I la Olimpiada judeţeană de engleză, prof. Mihaela Ioncica; Andreea Gyorfi, clasa a XI-a – Premiul I la Olimpiada judeţeană de engleză, prof. Flavia Munteanu; Miruna Damian, clasa a XI-a – Premiul I la Olimpiada judeţeană de logică, prof. Elena Lazăr; Alin Popovici, clasa a XI-a – Premiul I la Olimpiadă judeţeană de matematică, prof. Ramona Dumitru; Teodora Groza, clasa a XI-a – Premiul II la Olimpiada judeţeană de fizică, prof. Gheorghe Bancu; Tomas Gostielean, clasa a X-a – Premiul I la Olimpiada judeţeană de germană modernă, prof. Adina Lazăr; Raphaella Moroşanu, clasa a VIII-a – Premiul I la Olimpiada judeţeană de religie ortodoxă, prof. Alina Bogoevici.

„Îi felicităm, deopotrivă, pe elevi şi pe  profesorii lor! Suntem foarte mândri de ei toţi şi le dorim mult succes în continuare. Colegiul „Brediceanu” şi-a câştigat un mare prestigiu de-a lungul timpului atât prin rezultatele obţinute la examene şi diverse concursuri, cât şi prin activităţi culturale şi nu numai. Suntem mândri că am reuşit să păstrăm acest prestigiu”, a declarat directorul adjunct al Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”, prof. Mihaela Bînă.

Şcoala Gimnazială Anişoara Odeanu – elev calificat la două olimpiade naţionale

Sergiu Novac este elev în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Anişoara Odeanu”. Acesta a obţinut Premiul I la Olimpiada judeţeană de fizică şi Premiul II la cea de matematică. La ambele s-a calificat la etapa naţională, însă va participa doar la fizică, întrucât se vor desfăşura în acelaşi timp.

„Subiectele mi s-au părut destul de dificile la ambele materii, însă la fizică m-am descurcat mai bine. Pentru că ambele olimpiade se vor desfăşura în aceeiaşi perioadă, am ales să merg mai departe la fizică, pentru că este ceva nou pentru mine şi sunt interesat să aflu cât mai multe despre această materie”, a spus Sergiu Novac.

Tânărul olimpic este foarte apreciat de profesorii săi, care îl consideră un exmplu pentru ceilalţi copii.

„Rezultatul obţinut de Sergiu reprezintă o confirmare a valorii copilului şi a muncii noastre. Este al doilea rezultat foarte bun consecutiv, anul trecut a luat Premiul III la etapa judeţeană de matematică şi s-a calificat la naţională. O a doua calificare la etapa naţională este într-adevăr ceva deosebit şi pentru el, şi pentru mine ca şi profesor. Este extrem de muncitor, extrem de silitor, foarte pasionat de ceea ce face. El are şi alte preocupări, cum ar fi dansul de societate, e un copil agreat de întregul colectiv, un copil foarte bun”, explică prof. Delia Pană, cea care s-a ocupat de pregătirea acestuia pentru Olimpiada judeţeană de matematică.

Haşdeu şi Şcoala 4, câte un olimpic

Şi Colegiul Național „Iulia Hasdeu” va avea un participant la etapa naţională de engleză – Cultură şi civilizaţie engleză. Este vorba de Mădălina Scrob, clasa a XI-a, pregătită de prof. Dan Bortoc.

Și nu în ultimul rând, Şcoala Gimnazială Nr. 4 se mândreşte cu un loc I la Olimpiada judeţeană de religie – Alianţă Evanghelică şi o calificare la etapa naţională, obţinut de Doris Căprariu, elevă în clasa a VII-a, pregătită de prof. Adrian Bosioc.

Brăniştenii – olimpici la discipline de cultură generală

Deşi cu numeroase ore de teoretice şi practice în domeniul lor de pregătire profesională, elevii de la Colegiul Tehnic ,,Valeriu Branişte” pot şi vor să fie olimpici şi la discipline de cultură generală. Brăniştenii se evidenţiază prin elevul Vasile Maşniţă, din clasa a X-a, calificarea profesională: Tehnician în gastronomie, care a reuşit o dublă performanţă: locul I, faza judeţeană, profil Servicii, Concursul Naţional de Matematică ,,Adolf Haimovici” (Matematică M2-pentru clasele de Ştiinţe, Servicii şi Tehnic) şi locul I, faza judeţeană, profil Servicii, Concursul Naţional de Chimie ,,Petru Poni”. La chimie, el va reprezenta judeţul Timiş la faza pe ţară, care va avea loc la Craiova în perioada 7-11 aprilie. De asemenea, un rezultat valoros a fost obţinut şi de către Sara Skopetz, din clasa a IX-a, calificarea profesională: Tehnician în gastronomie, care a obţinut menţiune la acelaşi concurs de chimie. Elevii au fost pregătiţi de către profesorii Gheorghe Ban-matematică şi Dana Stan-chimie.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au dorit să îi felicite şi să le transmită mult succes tuturor elevilor care au obţinut rezultate valoroase pentru judeţ.

“Elevii lugojeni au obţinut rezultate foarte bune la olimpiadele judeţene de anul acesta, suntem foarte mândri de ei. Până acum, Lugojul are 11 elevi calificaţi la etapele naţionale pentru diferite discipline, suntem convinşi că majoritatea dintre aceşti elevi vor obţine rezultate foarte bune şi la etapele naţionale. Îi felicităm şi le dorim succes!”, a declarat Cornel Petroman, inspector şcolar general la ISJ Timiş.

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE