Ultima oră

Doi lugojeni au organizat una dintre cele mai antrenante curse de biciclete de teren din România

Una dintre cele mai importante curse de cross country din România, ce a avut loc în acest week-end la Orăştie, a fost posibilă cu ajutorul a doi lugojeni pasionaţi de tot ceea ce înseamnă ciclism

curse-de-biciclete

MondialPeste 200 de biciclişti au participat la Arsenal Park Army Bike Contest, concursul care are, pe lângă o locaţie perfectă, o tematică militară care pune în dificultate până şi pe cel mai antrenat sportiv. Din ţară sau de peste hotare, cicliştii au luat cu asalt parcul de vacanţă hunedorean, concursul finalizându-se cu răsplătirea cu bani şi diplome a celor mai rapizi dintre concurenţi.

Ideea concursului a pornit tot de la pasiunea pentru ciclism, de această dată a unuia dintre proprietarii parcului de distracţii din Orăştie, care, impresionat de competiţii precum Cupa Max Ausnit, a decis să organizeze la rândul lui un concurs pe domeniul parcului de agrement.

„Emil Cristescu, care e şi proprietarul parcului şi un bun prieten de-al nostru, pasionat de ciclism, după ce a venit la toate concursurile pe care le-am organizat a decis să facă şi el unul asemănător. Ne-a solicitat ajutorul, noi am răspuns afirmativ şi ne-am apucat de treabă. Deja suntem la al treilea concurs şi am avut o participare mare, de 264 de ciclişti din toată ţara”, ne-a declarat Alin Roşu, organizator alături de fratele său şi de o echipă de pasionaţi din Lugoj la această ediţie.

Împărţit pe şase categorii, concursul a fost dedicat atât amatorilor, cât şi profesioniştilor, bărbaţi şi femei, pe trasee cu lungimi cuprinse între 11 şi 33 de kilometri. Spaţiu de cursă a fost cu duiumul, parcul fiind întins pe o suprafaţă de 88 de hectare.

„Profesioniştii, adică cei care au participat la mai multe concursuri de genul acestuia, au câştigat, însă toată lumea s-a simţit bine şi ăsta e un lucru foarte important”, a mai spus Roşu.

Munca echipei lugojene, solicitată tocmai datorită experienţei membrilor acesteia în organizarea de competiţii cicliste, nu a fost una uşoară.

„Am început treaba cu o săptămână înainte, am marcat traseul şi am curăţat şi defrişat acolo unde a fost nevoie. Ne-au ajutat şi restul organizatorilor cu lucruri precum cronometrarea şi alte probleme tehnice, organizatorice sau de traseu”, ne-a mai spus Alin Roşu.

La final, cei mai rapizi şi tactici ciclişti au fost premiaţi, marele câştigător primind şi un cec de 1.000 de lei şi trofeul „Arsenal Park MTB – Army Bike Contest”.

„Toată lumea, organizatori şi biciclişti, au fost foarte mulţumiţi de această ediţie, de tot ce s-a întâmplat în acest parc de-a lungul sfârşitului de săptămână. A fost un concurs de nota 10 şi, deşi nu-l putem compara cu Max Ausnit Cup de exemplu, care e pe şosea, ca valoare se ridică la nivelul aşteptărilor tuturor”, a concluzionat Roşu, care a avut şi un regret la final de competiţie, acela că „am spart la kilometrul 1,5 şi a trebuit să abandonez cursa din cauză că nu aveam cauciuc de schimb”.

Attila Madaras, câştigătorul competiţiei, la cei 29 de ani, este unul dintre cicliştii de elită ai României, cunoscut în lumea sportivă pentru performanţele sale de la concursurile din întreaga ţară. La Cupa Max Ausnit, Madaras a reuşit locul 2, la concursul de la Orăştie acesta reuşind cea mai importantă performanţă din 2014 din palmares.

Sursa foto: zhd.ro; Alin Neamtu // insomnia.ro

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Doi lugojeni au organizat una dintre cele mai antrenante curse de biciclete de teren din România

  1. In context au mai existat si alte organizatii precum RACING BIKE PRO initiatorul proiectului West Bike Tour, proiect care include 9 etape.Una dintre etape a fost competitia de la Orastie. Daca doriti va transmit comunicatul de presa referitor la acest proiect.El va continua si in 2015.
    Si DA, respect si multumiri fratilor Rosu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE