- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Doi drujbiști la mare înălțime au retezat crengile unui arbore periculos

Mondial [1]După furtuna din 17 august anul trecut,, Petru Groza, patronul Restaurantului ”Acapulco”, a făcut o cerere la Primăria Municipiului Lugoj prin care semnala pericolul pe care îl reprezintă arborele aflat deasupra clădirilor respective.

În urma sesizării, la fața locului au sosit angajați de la Mediu și de la Spațiile Verzi. Primăria și-a dat acordul, însă doar pentru toaletarea arborelui respectiv (nu tăiere) și cu condiția ca patronul să angajeze în acest scop o firmă particulară și să plătească lucrările.

”Riscul a fost foarte mare, ca și la furtuna foarte puternică din vară, când am avut mare noroc că nu s-a prăbușit arborele peste noi. O creangă ar fi fost de ajuns să distrugă restaurantul, pentru că este vorba de greutăți de sute de kilograme. Copacul care a fost toaletat este platan, un lemn de esență tare, care este ca betonul când cade de la înălțime”, ne-a declarat Petru Groza, managerul de la ”Acapulco”.

Pentru că arborele este foarte înalt, intervenția s-a făcut cu o macara cu nacelă, în care au luat loc doi lucrători care au tăiat crengile periculoase cu drujba.

Macaraua aparține unei firme din Lugoj.