- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Doar opt comercianţi la Târgul de Crăciun de la Lugoj. Primii s-au şi instalat

Mondial [1]

craciunTradiţionalul Târg de Crăciun de la Lugoj se va desfăşura în perioada 1-31 decembrie 2012. Anul acesta, doar opt comercianţi şi-au manifestat interesul de a participa la acest târg.

craciun

Tradiţionalul Târg de Crăciun de la Lugoj se va desfăşura în perioada 1-31 decembrie 2012. Anul acesta, doar opt comercianţi şi-au manifestat interesul de a participa la acest târg.

Aceştia le vor oferi lugojenilor diverse ornamente şi cadouri specifice Sărbătorilor de iarnă, însă nu vor lipsi nici bunătăţile şi dulciurile tradiţionale.

Evenimentul organizat de Primăria municipiului Lugoj a ajuns la a V-a ediţie şi se va desfăşura pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor. Miercuri, 28 noiembrie, primii comercianţi s-au şi instalat pe platou.

Este vorba despre o familie de meşteşugari din judeţul Harghita, care vin la Lugoj de când s-a înfiinţat târgul. „În ficecare an am venit la Lugoj cu diverse produse, în special vase de lut. Vom sta aici până după revelionul sârbilor”, declara meşteşugarul Szasz Imre.

Tot pe platou vor fi organizate diferite spectacole şi concerte susţinute de elevii şcolilor din oraş şi de corurile bisericeşti. Printre cei care îi vor încânta pe lugojeni cu diferite momente specifice Sărbătorilor de iarnă se numără Corul Bisericesc „Ion Vidu” al Parohiei „Adormirea Macii Domnului”, Corul Catedralei Greco-Catolice, Clubul Copiilor, Ansamblul folcloric „Lugojana” etc.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Lugoj, Angelica Rus.

Anul trecut acest eveniment a fost organizat în perioada 15-24 decembrie.