- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Doar 51% din elevii de clasa a XII-a de la Vlaicu au fost interesaţi de simularea bac-ului

Mondial [1]Au început simulările “bac”-ului în liceele lugojene. Odată cu colegii lor din toată ţara, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au început şi la Lugoj examenele de simulare a bacalaureatului. Rezultatele vor fi comunicate în data de 18 martie. La Lugoj, el mai mic interes pentru acest examen a fost la Grupul Şcolar Aurel Vlaicu, unde din 94 elevi de clasa a XII-a au fost prezenţi doar 51% (48), iar din cei 83 de clasa a XI-a, s-au prezentat doar 54, adică 65%.

La Colegiul Naţional Coriolan Brediceanu au fost înscrişi 277 de elevi pe listele de examen, zece dintre aceştia fiind absenţi la ora începerii primelor probe de simulare a bacalaureatului. Se află în examen 12 clase a XI-a şi a XII-a, care la ora 9 au primit subiectele. Luni are loc proba la limba şi literatura română, atât clasele a XI-a, cât şi a XII-a, cu subiecte defalşcate pe profile – uman şi real. Marţi, 8 marte, are loc examenul de imba germană – limba maternă, miercuri, proba obligatorie a profilului – matematică (real) şi istorie (uman), iar joi sunt programate probele la alegere. Acestea vor fi informatică, fizică, chimie la profilul real, respectiv geografie, logică şi filosofie, la profilul uman. Spre deosebire de cei din clasa a XII-a, cei din clasa a XI-a susţin doar două probe.

La Colegiul Naţional Iulia Hasdeu au fost înscrişi la examenul de simulare a bacalaureatului 314 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a, mai exact 154 din clasa a XII-a şi 160 din clasa a XI-a. Luni, 7 martie, au fost înregistraţi 11 absenţi (cinci la clasa a XII-a şi şase la clasa a XI-a). Examenele au început cu probele de matematică (profil real) şi istorie (uman), urmând să se desfăşoare în continuare proba specifică a profilului –limba ucrainiană, iar joi probele la alegere – geografie sau ştiinţe socio-umane (profil uman), respectiv informatică, chimie, biologie (profil real).

Şi la Colegiul Tehnic Valeriu Branişte au început probele de simulare a bacalaureatului. Participă clasele a XI-a şi a XII-a de la profilurile turism – alimentaţie, operator tehnică de calcul şi design vestimentar. Luni este programată proba la limba şi literatura română, miercuri, cea la matematică, iar joi proba la alegere – fizică, chimie, biologie şi geografie, cea din urmă fiind o opţiune firească pentru profuilul turism –alimentaţie. La concurs au fost înscrişi 122 de elevi din clasa a XI-a, dintre care au fost prezenţi 102, precum şi 102 elevi din clasa a XII-a. Dintre aceştia, s-au prezentat doar 71 de elevi, 31 fiind absenţi.

La Grupul Şcolar Aurel Vlaicu (cu profilurile Economic şi Tehnic) s-a început luni cu proba de română, urmată miercuri de matematică şi joi de probele la alegere, biologie şi geografie. Interesul elevilor pentru acest examen „de probă” a fost cel mai redus din Lugoj. Astfel, din 94 elevi de clasa a XII-a au fost prezenţi doar 51% (48), iar din cei 83 de clasa a XII-a, s-au prezentat doar 54, adică 65%.

În prima zi nu s-au înregistrat eliminări. Examenele au fost organizate conform metodologiei examenului de bacalaureat, cu supraveghere video.