- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Direcţia de Sănătate Publică a închis o fântână din Lugoj din cauza bacteriilor descoperite la analiza apei

Mondial [1]

fantana Mai multe fântâni arteziene din cartierele lugojene au probleme, fapt pentru care de câteva zile nu mai funcţionează. Este cazul celor din Micro III şi Cotu Mic, care sunt închise din data de 5 august.

fantana

Mai multe fântâni arteziene din cartierele lugojene au probleme, fapt pentru care de câteva zile nu mai funcţionează. Este cazul celor din Micro III şi Cotu Mic, care sunt închise din data de 5 august.

”Noi am avut chiar vinerea trecută un control la toate fântânile şi erau funcţionale. Probabil că la cele două sunt probleme tehnice şi vom verifica să vedem ce s-a întâmplat”, declara Tibi Olteanu, şeful Serviciului Public de Administrare şi Întreţinere a Patrimoniului, din cadrul Primăriei Lugoj.

Probleme mai grave sunt însă la fântâna din Micro V, care a fost oprită datorită calităţii proaste a apei. ”Acolo, analizele efectuate de cei de la Direcţia de Sănătate Publică au arătat că sunt probleme bacteriologice. Nu sunt de natură chimică, însă s-ar putea ca analizele să fie greşite, pentru că s-a mai întâmplat să se efectueze analize în mai multe rânduri şi apoi să se descopere că apa are o calitate aflată în parametrii normali. Aşteptăm ca să mai efectueze o tură de anlize şi să vedem după aceea cum stăm. Oricum, nefiind probleme de natură chimică, acestea se pot rezolva”, mai spunea Tibi Olteanu.

În cartierele lugojene sunt forate 38 de fântâni, de la care populaţia îşi asigură necesarul de apă potabilă.