Ultima oră

Din inimă pentru inimă! Fii erou în povestea lui Cristian

MondialDacă pentru alți copii, vârsta de cinci ani e țesută cu zâmbet, joc și povești nemuritoare, pentru Cristian Farcaș, singurii eroi nu sunt cei din basme, ci semenii cu suflet mare și cadrele medicale.

Născut într-o familie modestă din Nădrag, județul Timiș, băiatul a cunoscut maturizarea mult prea devreme, viața devenind o luptă continuă pentru recâștigarea darului cel mai de preț, sănătatea.

Coșmarul a început prin dureri de burtă și febră, în primă fază fiindu-i recomandat un tratament ușor, în concordanță cu simptomele. Însă nu lungă a fost perioada până când băiatul a ajuns din nou la spital, unde în urma unei radiografii a fost suspect de ocluzie instestinală. A intrat imediat în operație, unde medicii au depistat însă un neuroblastom pe vasul principal al inimii, o formă rară de cancer care afectează copii de până la 5 ani. În urma biopsiei, s-a stabilit ca este de natură canceroasă.

Diagnosticul  primit de Cristian a zdruncinat puternic familia Farcaș, și așa greu încercată. Copilul mai are încă doi frățiori, Andrei, de 12 ani și Cosmin de 10 ani, dar și o surioară, pe Andra, care are doar un an și 11 luni.

Chirurgical nu se putea face nimic pentru Cristian, pentru că riscul de moarte era iminent, iar între timp, cancerul a evoluat atât de rapid, încât în prezent băiatul se află în metastază gradul 4 la oase, având efectiv găuri în ele.

Din acest moment salonul de spital îi devine casă, iar medicii, alinare. Pe 17 iunie, anul trecut, au început ședințele de chimioterapie pentru băiat și au durat până în martie 2017, fiind făcute la Spitalul ”Louis Țurcanu” din Timișoara. Tot atunci s-a stabilit că autotransplantul de celule stem reprezintă speranța de salvare pentru copil. S-a început astfel recoltarea de celule stem, dar abia a doua încercare a fost reușită.

Mama lui Cristian i-a fost alături în fiecare clipă, lăsând-o acasă în grija tatălui pe surioara lui de doar câteva luni pe atunci. Tatăl lui Cristian a fost nevoit să renunțe la locul de muncă pentru a putea avea grijă de bebeluș și de ceilalți doi copii mai mari. De când a fost spitalizat, frățiorii lui și-au văzut mama de foarte puține ori, mezina familiei abia recunoscând-o pe femeie.  În acest context familia Farcaș a rămas fără venit, cheltuielile lunare cu întreținerea în spital fiind foarte mari. Au reușit până acum să treacă peste cele mai grele momente financiare cu sprijinul al prietenilor și rudelor.

”Singurul lucru pe care pot să îl spun este: vă rog din suflet ajutați-mă să îmi salvez copilașul! Cristian știe că are în burtică o bubă și că doamna doctor o să îl vindece. În fiecare seară înainte de culcare mă rog cu Cristian ca Dumnezeu să îi vindece buba din burtică. Adorm cu lacrimi în ochi când știu că mai am acasă trei copilași care au nevoie de mine ca mamă și nu pot fi lângă ei. Am acasă o fetiță acum de aproape doi anișori, pe care am văzut-o în ultimul an doar de cinci ori. Știu însă și cred din toată inima mea că Dumnezeu îl va vindeca pe Cristian și vom fi din nou acasă toți împreună”, spune Mariana Farcaș, mama băiatului.

Pentru copil urmează cea mai cumplită luptă pe care o va duce pentru fiecare secundă de viață, pe umerii lui micuți ducând poveri demne de un colos. Autotransplantul de celule stem este singura șansă pe care Cristian o mai are pentru a trăi, iar următorul an este crucial.

Suma necesară acoperirii spitalizării este de 6.500 de euro, depășind considerabil posibilitățile familiei, epuizată financiar. Datorită Asociației ”Speranță pentru România”, care s-a implicat în ajutorarea lui Cristian, fondul total este aproape acoperit, în momentul de față în contul familiei fiind depuși puțin peste 5.000 de euro.

Persoanele ce vor să facă parte din povestea băiatului, pot contribui la scrierea unui final fericit, prin donații pe numele Asociația Misiunea Speranță Pentru România (CUI: 26044485): la: BCR – LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003; EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002; COD SWIFT: RNCBROBU; sucursala: Chișineu Criș, județul Arad sau Raiffeisen Bank – LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338; EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757; CODE SWIFT: RZBRROBU sucursala: Chișineu Criș, județul Arad, ori la Banca Transilvania – LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401; EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401; COD SWIFT: BTRLRO22; sucursala: Chișineu Criș, județul Arad.

Donații mai pot fi făcute și prin transfer direct de pe card, Paypal, sau prin firmă, prin accesarea paginii de internet www.sperantapentruromania.ro, unde sumele și situația băiatului sunt afișate în timp real.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.