"> Din cauza alegerilor, edilii lugojeni riscă să strice o relaţie de înfrăţire de aproape 20 de ani – Redesteptarea

Din cauza alegerilor, edilii lugojeni riscă să strice o relaţie de înfrăţire de aproape 20 de ani

orleans1Administraţia Lugojului nu a luat parte la cel mai important eveniment al oraşului înfrăţit Orleans – împlinirea a 600 de ani de când Ioana d’Arc a eliberat oraşul de armata engleză – desfăşurat în 12-13 mai. orleans1Administraţia Lugojului nu a luat parte la cel mai important eveniment al oraşului înfrăţit Orleans – împlinirea a 600 de ani de când Ioana d’Arc a eliberat oraşul de armata engleză – desfăşurat în 12-13 mai.

Nepăsarea cu care autorităţile au tratat invitaţia primită din Franţa este inexplicabilă având în vedere că manifestarea a fost promovată mai bine de un an chiar pe două dintre site-urile Primăriei.

Lipsa delegaţiei lugojene este „amendată” de o româncă din Orleans, chiar pe pagina oficială a Primăriei Lugoj.”De câtva timp locuiesc în Franţa, mai precis spus în Orleans. Am aflat cu bucurie că oraşul Lugoj este înfrăţit cu oraşul Orleans. Zilele acestea au avut loc în Orleans sărbătorirea, ca în fiecare an în aceeaşi perioadă, a zilelor oraşului, mai bine spus împlinirea a 600 de ani de când Ioana d’Arc a eliberat oraşul de armata engleză.

Am asistat în acest week-end la parada prilejuită cu această ocazie şi am observat că au fost invitate la paradă şi alte oraşe înfrăţite cu Orleans-ul, din Spania, Japonia, Portugalia, etalându-şi cu mândrie tradiţiile lor populare. Cred că am fi onoraţi, ca şi români să vedem în anii următori Lugojul participând la acest eveniment de care francezii sunt tare mândri”, spune românca pe site-ul primăriei.

Scuza găsită pentru lipsa Lugojului de la aceste manifestări este oferită de primarul Francisc Boldea. „Anul acesta sărbătoarea a coincis cu perioada alegerilor şi nu am putut participa, dar la anul vom relua legăturile cu municipalitatea Orleans. Este şi vina noastră aici”, afirmă primarul Lugojului în răspunsul său, care are în subordine un birou pentru relaţiile europene.

Lugojul este înfrăţit cu Orleans din 7 mai 1994. În cei 18 ani, francezii ne-au sprijinit şi au finanţat zeci de proiecte, au făcut donaţii de carte, echipamente agricole şi echipamente şcolare pentru instituţiile publice din Lugoj.

orleans2

orleans3

orleans4

 

 

 

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: