- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Din această dimineaţă, Dan Deliu nu mai este profesor la Şcoala ”Anişoara Odeanu”

Mondial [1]Ca urmare a şedinței Consiliului de Administrație al Școlii Generale ”Anișoara Odeanu” din Lugoj, profesorul acuzat de hărțuire sexuală, Dan Deliu, este suspendat definitiv din unitatea de învățământ.

”Aseară (n.r. – joi, 17 martie) la ora 18, a avut loc reuniunea Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Anişoara Odeanu. Din 13 membri ai Consiliului, au fost prezenţi 12. Comisia de disciplină, care a şi cercetat cazul, a prezentat raportul. După audieri, reprezentantul consiliului local, Nicu Bădina, a propus desfacerea contractului de muncă al profesorului Dan Deliu, conform articolului 280, aliniat 2, litera f, din Legea Învăţământului, nr. 1/2011. Desfacerea contractului individual de muncă din motive disciplinare a fost votată cu 12 voturi din12. Decizia intră în vigoare de astăzi (n.r. – vineri, 18 martie), iar luni decizia şcolii noastre i se va comunica în scris. Postul de profesor de educaţie tehnologică se va comunica Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi va intra în şedinţa de ocupare. Din momentul vacantării, el are dreptul în termen de 15 zile să conteste decizia CA la Consiliul de etică al Inspectoratului Şcolar Timiş. Noi am procedat legal şi din acest moment nu mai este angajatul şcolii. În continuare, alte instituţii vor decide asupra situaţiei sale.”, ne-a declarat prof. Dana Tipei, directoarea Şcolii Gimnaziale “Anişoara Odeanu” din Lugoj.

Contactat de redactorii ”Redeșteptarea” pentru un răspuns privind decizia comisiei, profesorul Dan Deliu a refuzat să facă declarații, susținând însă că în continuare va face toate demersurile necesare pentru a-şi demonstra nevinovăţia.