Ultima oră

Dezbaterea privind majorarea tarifelor la apă și salubritate a fost amânată! Asociaţiile de proprietari vin oricum la primărie

Preşedintele asociaţiilor de locatari din Lugoj, Vasile Lazăr a declarat pentru Redeşteptarea că măsura este una stranie, având în vedere că reprezentanţii instituţiei publice nu i-au informat şi pe ei despre amânarea cu doar câteva ore înaintea întâlnirii

MondialPrimăria Lugoj şi-a dat iar cu firma-n cap, după ce joi la prânz, cu doar trei ore înainte de cea mai importantă dezbatere  publică a începutului de an, cea referitoare la majorarea tarifelor la Salprest şi Meridian, a anunţat presa că întâlnirea a fost amânată. Cei mai surprinşi au fost preşedinţii asociaţiilor de locatari, care au aflat de la presă că dezbaterea, la care plănuiau să vină în număr însemnat, a fost amânată fără un motiv clar.

Preşedintele asociaţiilor de locatari din Lugoj, Vasile Lazăr a declarat pentru Redeşteptarea că măsura este una stranie, având în vedere că reprezentanţii instituţiei publice nu i-au informat şi pe ei despre amânarea cu doar câteva ore înaintea întâlnirii. Chiar şi aşa, reprezentanţii asociaţiilor din oraş spun că se vor prezenta la ora 14:00 la primărie, pentru a cere explicaţii.

„Acum aflu de la dumneavoastră că s-a amânat. Au destul de mult tupeu, ăia de la Meridian şi Salprest, dar în special Salprestul care zice că 30 la sută se măreşte, ori rezultă vreo 42 la sută. Eu am făcut un calcul, la 35 de mii de locatari şi un consum mediu de 6 metri cubi de apă, rezultă că ei ar încasa lunar vreo 854 de mii de lei, ori angajaţi sunt 179 de angajaţi, luând numai de la proprietari, nu firme şi societăţi. Nu ştiu cine putea să facă asta, Consiliul? Primăria? Primăria e Consiliu? Nu. Eventual să-l scoată pe sub uşă, să nu ne mai anuţe? Două variante, ori să nu o mai facă, ori să o scoată pe sub uşă. Aşteptăm să vină ora două, măcar noi să discutăm între noi aici la primărie”, a explicat Vasile Lazăr.

Anunţul prin care presa a fost informată despre amânarea dezbaterii este lipsit de detalii. Astfel, nici motivele invocate, nici data pentru care se amână întâlnirea nu sunt trecute în comunicatul de presă.

„Primăria Municipiului Lugoj informează persoanele interesate că dezbaterea publică de astăzi orele 14.00 privind tarifele de la S.C. Salprest S.A.şi S.C. Meridian 22 S.A se amână până la o dată care va fi stabilită ulterior”, scrie în comunicatul primit la redacţie.

Surse din cadrul primăriei au declarat pentru Redeşteptarea că, din cauza unor erori procedurale, proiectul pentru scumpirea tarifelor la apă şi gunoi s-a amânat pentru şedinţa din luna martie, astfel că şi dezbaterea publică va fi cel mai probabil ţinută luna viitoare.

Citește și Cum explică șefii Meridian și Salprest creșterea tarifelor

Tarifele de ridicarea a gunoiului cresc cu 20%

Salprestul a mărit tariful de ridicarea a gunoiului pe ascuns

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Dezbaterea privind majorarea tarifelor la apă și salubritate a fost amânată! Asociaţiile de proprietari vin oricum la primărie

  1. prima data vrem servici de calitate si pe urma ridicati pretul ,domnilor si mai reduceti din birocrati ,scoateti muncitori pe strada sa mature nu ii tineti in birouri —-domnule ghera cred ca iti ajunge de cind pastoresti acesta institutie ,si cred ca ati deteriorat scaunul ala de atitia ani,ar trbui sa lasati un om cu idei prospere care sa asigure conditi civilizate lugojenilor-dv sunteti cu idei invechite

  2. Dacă presa nu va fi destul de vigilentă, consilierii lugojeni vor avea grijă să ne facă o surpriză. Pentru moment am învins, dar să vedem dacă vom câştiga întreg războiul!
    La cât tupeu au cele trei personaje(se ştiu ele care), nu mă pot aştepta decât la adoptărarea unor astfel de măsuri…

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE